Vágólapra másolva!
Sorsdöntő bírói hibának is köszönhetően bukta el az első szettet Andrea Petkovic a dubaji női tenisztorna második fordulójában. A német játékos nagy parádét csapott a pályán, hogy igazát bizonyítsa, de csak saját magát húzta fel annyira, hogy végül kiesett.

Pár nap alatt megjárta a mennyet és a poklot Andrea Petkovic. A német teniszező a hétvégén megnyerte az antwerpeni tenisztornát, majd kedden hihetetlen körülmények között kiesett a dubaji keménypályás női tenisztorna második fordulójában.

A világraglista-10. játékos Zarina Dijasz ellen lépett pályára, az első szettben 6:5-nél a kazah játékos a szettért adogathatott. 40:40-nél azonban szemmel láthatóan kiütötte a labdát. A vonalbíró viszont nem szólt, a játékvezető pedig megadta a pontot.

Petkovic nem hitt a szemének, mutatta a kezével, hogy jócskán kint volt a labda (amit a televíziós visszajátszás is igazolt), aztán könyörgött, majd kiabált a bíróval, teátrálisan megcsókolta a pályát, szurkolókkal egyeztetett a méretes outtal kapcsolatban, mindhiába.

Ráadásul Dijasz hozta a következő pontot, így 7:5-re megnyerte a játszmát, Petkovic pedig kidobta a reklámtáblák mögé az ütőjét. Innentől kezdve már nem volt kérdés, hogy ki nyer, Dijasz kihasználta ellenfele mélypontját, és a második szettet 6:3-ra megnyerve továbbjutott.