Vágólapra másolva!
A jelenkor legjobb országúti kerékpárosának tartott Alberto Contador nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2016-ban visszavonul a versenysporttól.

"Jelenleg nagy reményekkel várom az új szezont, de az igazság az, hogy az álmom szerint a csúcson szeretném abbahagyni egy nagy körverseny megnyerése után. Éppen ezért csak az idei és a következő évet látom biztosnak" - mondta a 32 éves bringás az El Mundo című lapnak adott interjúban.

Contador kijelentette, hogy nem kíván konkrét dátumot meghatározni a visszavonulásra. Példaként említette, ha mondjuk bukna a jövő évi Tour de France-on, akkor folytatná, mert nem úgy szeretné befejezni a pályafutását.

A spanyol versenyző ezzel cáfolta azokat a találgatásokat, amelyek szerint ha eléri idei célját, vagyis a Giro d'Italiát, valamint a Tour de France-t is megnyeri, akkor visszavonul. A duplázás hatalmas bravúrnak számítana, ugyanis legutóbb 1998-ban volt rá példa, amikor az olasz Marco Pantani győzött mindkét háromhetes viadalon.

Alberto Contador bukása a 2014-es Touron Forrás: AFP

Contador tavaly megnyerte a Vuelta a Espanát, akárcsak 2008-ban és 2012-ben. A Girón 2008-ban, a Touron pedig 2007-ben és 2009-ben diadalmaskodott. Doppingvétség miatt a 2010-es Tour- és a 2011-es Giro-elsőségétől megfosztották.