Soha ennyi pénzért nem bokszoltak még

Manny Pacquiao, boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : Timothy Bradley (bottom) of US and Manny Pacquiao of Philippines fight during their WBO World Welterweight Championship title match at the MGM Grand Arena in Las Vegas, Nevada on April 12,2014.AFP PHOTO /JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, végre minden akadály elhárult Manny Pacquiao és Floyd Mayweather összecsapása elől, a promóterek is megegyeztek, és a tévétársaságokkal is megkötötték a szerződéseket. Minden idők talán legjobban várt bokszmeccsén soha nem látott pénzdíjért lépnek szorítóba a szócsatát már évek óta folytató felek. 

„Manny a maga részéről mindent aláírt, már csak az van hátra, hogy Mayweather bejelentse a bunyót – mondta Packman stábjának az egyik tagja. Mayweather éppen New Yorkban tartózkodik, amerikai források úgy tudják, a vasárnap esti NBA All Star-gálán jelenti be, hogy május 2-án mérkőznek meg a felek.

A pénzdíjazás az esemény rangjának megfelelő, a felek 250 millió dollárt kapnak az összecsapásért, ami természetesen világrekord. A bevétel 60 százaléka Mayweathert illeti, Pacquiao belement a 40 százalékba. Az időpont még nem biztos (május 2. mellett két további időpont is az asztalon van), a helyszín azonban igen: a Las Vegas-i Grand Garden Arena ad majd otthont az utóbbi évek legjobban várt bokszmeccsének.

Pacquiao belement a 40 százalékba Forrás: AFP/Joe Klamar

Mivel mindkét ökölvívónak másik tévétársasággal van szerződése, abban is meg kellett egyezni, hogy a két csatorna egyszerre ad pay-per-view közvetítést.