Babos elutazott, automatikusan nyertek a magyarok

Martina Hingis, tenisz
Budapest, 2015. február 7. Martina Hingis ötszörös Grand Slam-győztes, korábbi világelső svájci teniszező a Magyar Tenisz Napja rendezvényen a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. február 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen végzett a magyar válogatott szombaton a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, a budapesti Syma Csarnokban.

A 16 órára kiírt, belgák elleni párharc előtt Juhász Gábor kapitány elmondta, hogy az első számú hazai játékos, Babos Tímea elutazott az antwerpeni fedett pályás tornára, amelynek selejtezőjében estefelé lép pályára az ukrán Katerina Bondarenko ellen.

A belgák azonban csak egy játékost állítanak ki a helyosztón, így a magyarok automatikusan megnyerték a párharcot. Az egyetlen egyest Jani Réka játszotta Kirsten Flipkens ellen. A világranglistán 290. magyar játékos 6:2-re elvesztette az első szettet a korábban wimbledoni elődöntős Kirsten Flipkens (51.) ellen, majd két meccslabdát hárítva hozta 7:6 (7-5)-re a második felvonást.

Ekkor Flipkens jelezte, hogy térdsérülés miatt nem tudja folytatni, így Janit hirdették ki győztesnek. Az már korábban eldőlt, hogy a belgák a második egyesre, illetve a párosra nem kívánnak kiállni, így a hazai válogatott 3-0-ra nyert.

Hingis a Magyar Tenisz Napja rendezvényen vett részt Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hingis már nem játszik egyest

Nem vállalna már egyes mérkőzést Martina Hingis, aki a Magyar Tenisz Napja elnevezésű program díszvendége Budapesten. "A párost és a vegyespárost élvezem, de két szett egyesben már sok lenne. A párosokon kívül csak bemutatókon játszom" - mondta a 35 éves sztár, aki nemrég vegyespárosban, az indiai Leander Paesszel diadalmaskodott az Australian Openen. A melbourne-i Grand Slam-tornáról kifejtette, fantasztikus érzés volt sok év után újra a Rod Laver Arenában játszani. Budapestről szólva a 15-szörös Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső játékos elmondta, 12 évesen járt legutóbb a magyar fővárosban, és most szép élményekkel távozik innen.

Juhász Gábor kapitány elégedetten nyilatkozott a budapesti tornán tapasztaltakról: "Teljesítettük a célt, bennmaradtunk a csoportban, ezzel együtt ez a csapat rövid időn belül képes lehet arra, hogy feljusson a világcsoport II-be" - mondta, hozzátéve: emberileg és a pályán nyújtott teljesítményt illetően is többet kapott az elmúlt napokban a vártnál.

Tavaly ugyancsak a Syma Csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott ugyancsak teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben ötödik helyen végzett.