Vágólapra másolva!
Tavaly a jeges járdán szerzett fejsérülése miatt nem utazott el a Fort Lauderdale-i edzőtáborba Széles Sándor, az Újpest mesteredzője, és amilyen peches, idén is kihagyni kényszerül a floridai edzőtábort.

"Magas lázzal és kellemetlen köhögéssel együtt járó influenzától szenvedek, az orvosok szerint még legalább egy hétig eltart, amíg újra rendben leszek. A klubom elnöke és a Gyurta testvérek édesapja beszélt le arról, hogy ilyen állapotban a tengerentúlra utazzak, és a tanácsot megfogadva itthon is maradtam" – nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak az 59 éves úszóedző.

Soha nem kedvelte a hosszú utazásokat

"Dani már Floridában van azzal a kis csoporttal, amelynek segítőtársam, Kovácshegyi Ferenc a vezetője, e hét végén Virth Balázsnak, a másik segítőmnek a kíséretében Gyurta Gergely és társai is útra kelnek. A szükséges edzésterveket, ahogy kell, minden úszónk számára elkészítettem, és ha szükséges, a tavaly bevált szokásnak megfelelően hívjuk egymást, és majd telefonon konzultálunk" - tette hozzá.

Széles Sándor és Gyurta Dániel Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Széles nem tagadja, hogy soha nem kedvelte igazán a tengerentúlra vezető hosszú utazásokat, ahogy a megszokott környezetének az elhagyását sem. Rendre problémát okoz neki külföldön az is, hogy nincsen jogosítványa, így szinte mindenhol "valakinek az autójába be kell kérezkednie".

A lényeg, hogy Gyurta olimpiai bajnok legyen

"Persze, jobb lenne, ha ott lehetnék velük Amerikában is, de jó kezekben vannak, és az is megnyugtató a számomra, hogy sok év tapasztalatával a hátuk mögött a versenyzőink egy része sok feladatot önmaga is meg tud már oldani. Néhány hétig ellesznek nélkülem, aztán újra együtt leszünk. Például a két hosszú hódmezővásárhelyi edzőtáborban is. Persze, mostanában is eljutnak hozzám velem kapcsolatos pletykák, de nem zavartatom magamat, mert csak egy dolog érdekel, még pedig az, hogy Gyurta Dani Rióból is aranyéremmel térjen haza, és a többi újpesti úszó álmai is megvalósuljanak az olimpián."

A mesteredző betegeskedése ellenére is naponta ellátogat a Komjádi uszodába, ahol a Kovácshegyihez és Virth Balázshoz hasonlóan a tanítványának vallott Kutasi Gergely segítségével mostanában az Újpest gyerekúszóival, utánpótlás-neveléssel.

"Kevés hazai kollégám büszkélkedhet azzal, hogy annyi 8-10 éves tehetséget tudott volna a fejlődés pályájára állítani, mint én, és amíg csak bírom, ez a nem mindig látványos és hálás munka továbbra is az életem fontos része marad" - fogalmazott Széles Sándor.