Vágólapra másolva!
Pulai Imre első bobos edzőtáborában nagyot bukott, és eltörte a kulcscsontját, de nem adja fel, és tovább folytatja a felkészülést a 2018-as téli olimpiára. Sőt, még ralizik is egyet.
Nincs nagyon nehezebb a lett pályánál Forrás: GoodNews4uMedia

A kenusként olimpiai bajnok 47 éves sportember közel tíz évig szánkózott, de nem tudott kijutni a téli játékokra, ezért bobra váltott. Első edzőtáborát decemberben tartotta a lettországi Siguldában, ahol a világ egyik legnehezebb pályája van, és ahol szánkóval korábban többször is lecsúszott.

Ismerte a vonalvezetést, mégis bukott

Pulai hiába ismerte a vonalvezetést, az egyik kanyarban nagyot bukott, és eltört a kulcscsontja. Ezúttal nem csapattársa, Németh Róbert ült mögötte, hanem egy egy litván versenyző, aki a nagy erőhatás miatt kirepült a bobból. Azon a napon borultak a litvánok, az osztrákok és az oroszok is, utóbbi egyik versenyzőnek teljesen összetört az arca.

Két kanyarral később bukott:

"Nehéz pályán kezdtem a váltást szánkóról bobra, az egyik legnehezebb pálya a siguldai, nagyon technikás, bonyolult ívkombinációkkal, de pont ez volt a célom. Aki itt le tud menni, az mindenhol lemegy, tartják bobos körökben" - kezdte az értékelést Pulai Imre.

Aki itt lemegy, mindenhol lemegy

"Itt kezdtem a szánkózást is és az elmúlt tíz évben nagyon sokat csúsztam, edzettem és versenyeztem ezen a pályán, így előnyként éltem meg ezt a tudást, a kanyarokban az ívek szinte azonosak és a bobnál azért többet látni kormányosként is, mint a szánkóval. Most két fajta bobot próbáltunk ki, hogy ki tudjuk választani, melyik lesz az a típus, amelyikkel a versenyeken is indulunk. Januárban folytatjuk az edzéseket Lettországban és Ausztriában, hogy a márciusi versenyeken ezeken a pályákon már indulni tudjunk a világkupákon" - utalt Pulai arra, hogy versenyeken csak azok indulhatnak, akik már lecsúsztak az adott pályákon, és engedélyük van erre.

Kétfajta bobot próbált ki Forrás: GoodNews4uMedia

Ralizik még egyet

Pulai Imre 1988-ban, Szöulban indult először nyári olimpián, célja, hogy 30 évvel később, 2018-ban, 50 évesen ugyancsak Koreában a téli játékokon is részt vegyen. Előtte azonban hétfőn, törött kulcscsonttal még elindul a Szilveszter Rallye-n, ahol Kőváry Barna navigátora lesz, majd januárban újabb edzőtáborba vonul.

Pulai még az első edzőtábor előtt a bobos céljairól adott interjút az Origónak, és elmondta azt is, hogy a focistadionok helyett mire kellene költeni a pénzt, itt elolvashatja.