Vágólapra másolva!
Bedák Zsolt megsérült, ám pontozással simán legyőzte az orosz Ruszlan Bercsukot, ezzel megvédte a Boksz Világszervezet, a WBO kispehelysúlyú Európa-bajnoki címét a Ferobox Event és az M1 profi ökölvívó gáláján, a budakalászi sportcsarnokban.

A 31 éves Bedák nagyon összeszedett bokszot mutatott be szombat este. Az első menettől kézben tartotta a találkozót, türelmesen öklözött, s rendre kiváló ütemben indította el villámgyors balegyeneseit, balhorgait, balcsapottjait, ráadásul többnyire duplázta ütéseit, Bercsuk pedig ezekkel nem tudott mit kezdeni.

A végén is ugyanolyan friss volt

Erdei Zsolt tanítványa az első menetben még szinte csak felmérte riválisa erejét, majd a második szakasztól egyértelmű fölényben volt, az idő előrehaladtával egyre gyakrabban fordult elő, hogy a kötelekhez szorította az oroszt, és szépen megsorozta. Bercsuknak felvillanásai is csak ritkán voltak, Bedák pedig nem fáradt, a hetedik, nyolcadik menetben is ugyanolyan frissnek és gyorsnak tűnt, mint a másodikban.

Összefejeltek, vége

A találkozó második felében néhányszor már azt lehetett érezni, hogy Bedáknak lehet esélye arra, hogy idő előtt véget vessen a tíz menetesre kiírt összecsapásnak, mely végül a nyolcadik három percben be is fejeződött, igaz, nem kiütés, hanem egy baleset miatt. A két bunyós ugyanis szerencsétlenül összefejelt a menet közepén, Bedák bal szeme felett pedig csúnyán felrepedt a bőr, a mérkőzésvezető pedig beszüntette az ütközetet. A szabályoknak megfelelően lepontozták a meccset, mely a várt eredményt hozta: két pontozónál 80-72-re, míg a harmadiknál 79-73-ra Bedák Zsolt győzött.

Bedák Zsolt szemhéja is felrepedt Forrás: Felix Promotion

23 győzelem, 1 vereség

"Sajnálom, hogy így ért véget a meccs, mert szerettem volna teljesen kiszolgálni a közönséget. Persze így is szép győzelem volt szerintem" - mondta a meccs után Bedák, aki márciusban szerezte meg a WBO Eb-övét, melyet második alkalommal védett meg, és profi mérlegét 23 győzelem-1 vereségre javította.

Bedák a WBO ranglistáján már a szombati meccs előtt is az előkelő, negyedik helyen állt, a mostani sikerrel pedig közel került a szervezet interim világbajnoki címmeccséhez.