Csagajev visszavágóról álmodik

Ruszlan Csagajev, Vlagyimir Klicsko, boksz, profi boksz
GERMANY, Gelsenkirchen : Ukrainian IBF and WBO heavyweight champion Vladimir Klitschko (L) fights with Usbek challenger Ruslan Chagaev during their heavyweight world championship boxing fight on June 20, 2009 in at the Veltins-Arena Gelsenkirchen. Klitschko retained his IBF and WBO titles after forcing challenger Ruslan Chagaev to retire after the ninth round. AFP PHOTO DDP/ CLEMENS BILAN GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Legutóbbi teljesítménye alapján ugyan nem szolgált rá erre, de a Bokszvilágszövetség egyik nehézsúlyú világbajnoki címét őrző Ruszlan Csagajev úgy gondolja, hogy megilletné őt egy Vlagyimir Klicsko elleni visszavágó.

A két fél még 2009-ben mérkőzött meg egymással, de mindketten beugróként érkeztek, hiszen Klicsko David Haye ellen készült, az üzbég bunyós pedig Nyikolaj Valujevvel nézett volna szembe, ám különböző okok miatt mindketten hoppon maradtak.

Az ukrán bunyós akkor nagyon simán vette az akadályt és kilenc menetben megállította Csagajevet.

A legutóbb Fres Oquendot igen halovány teljesítménnyel legyőző üzbég a helyszínen tekinti meg Klicsko hétvégi, Pulev elleni találkozóját, hiszen jövőre szeretne revánsot venni egykori legyőzőjén.

Csagajev öt éve nagy verést kapott Forrás: AFP/Clemens Bilan

"Még mindig az a visszavágó a célom és tudom, hogy meg is fogom kapni. 2009 nyarán bokszoltunk, akkor nem volt elég időm felkészülni, hiszen az utolsó pillanatban szerződtettek le, beugróként. Nem akartam akkor elszalasztani a lehetőséget, de a körülmények nem kedveztek nekem" - idézte Csagajevet a Profiboksz.hu portál. "Tudom, hogy teljesen más mérkőzést vívnánk, amennyiben lenne elég időm felkészülni. Ahhoz, hogy Vlagyimirt megverjem, a lehető legjobb formában kell lennem fizikálisan, valamint fejben is ott kell lennem százszázalékosan."