Mayweather mégis hosszabb távra tervezhet

Floyd Mayweather Jr., boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 13: Floyd Mayweather Jr. gets up from the canvas after being pushed down by Marcos Maidana in the 10th round of their WBC/WBA welterweight title fight at the MGM Grand Garden Arena on September 13, 2014 in Las Vegas, Nevada. Maidana lost a point for the act. Mayweather Jr. won by unanimous decision. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világ jelenlegi legjobb bokszolójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. kétéves szerződést kötött Manny Pacquiao és Marcos Rene Maidana korábbi erőnléti edzőjével, Alex Arizával, így elképzelhető, hogy a kiváló bunyós mégsem két mérkőzésre, hanem hosszabb távra tervez.

A Bokszvilágtanács váltósúlyú világbajnoka, Floyd Mayweather Jr. érdekes lépésre szánta el magát, ugyanis kétéves szerződést írt alá Alex Arizával.

A korábban Manny Pacquiao és Marcos Rene Maidana felkészüléseit erőnléti edzőként segítő Ariza azt mondta, a Pacquiao-Mayweather csata előbbi öklöző hibájából nem jött létre, az amerikai 40 millió dolláros ajánlatát ugyanis meg sem hallgatta, hanem tárgyalás nélkül letette a telefont.

Mayweather jövő szeptemberi visszavonulást tervezett, mégis erőnléti edzőt igazolt két évre Forrás: AFP/Getty Images/Ethan Miller

A Profiboksz.hu beszámolója szerint Ariza elmondta, jelenleg annak sincsen realitása, hogy a jövőben összejöjjön az említett mérkőzés, hacsak Pacquiao nem szakít a Top Rankkel és Bob Arummal. Mayweather ugyanis kijelentette, nem hajlandó üzletet kötni a promoterrel.

Ariza kétéves szerződése azért érdekes, mert Mayweather még pár hete is azt nyilatkozta, hogy már csak két összecsapást tervez, és egy év múlva - a Showtime csatornával kötött szerződése lejártakor - visszavonul. Így viszont felmerül a kérdés, hogy tényleg befejezi-e jövő szeptemberben a jelenleg 37 éves bokszoló.