Visszavonulhat az AusOpen idei győztese

Li Na, tenisz
ITALY, Rome : Li Na of China returns a ball to Sara Errani of Italy during the ATP-WTA Rome's Tennis Masters on May 16, 2014, at the Foro Italico in Rome. AFP PHOTO / TIZIANA FABI
Vágólapra másolva!
A kínai állami televízió információja szerint a kétszeres Grand Slam-győztes teniszező, Li Na pénteken hivatalosan is bejelenti visszavonulását. A 2011-es Roland Garros-győztes, és az idei Australian Opent megnyerő klasszis térdsérülése miatt dönthet így.

A CCTV egyelőre névtelen forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy Li Na pénteken hivatalosan is bejelenti visszavonulását.

A kétszeres Grand Slam-győztes teniszező utoljára Wimbledonban lépett pályára, akkor a harmadik fordulóban a cseh Barbora Zahlavova Strycova búcsúztatta. A kínai kiesésekor azt nyilatkozta, jobb lett volna, ha inkább nyaralni megy, és azon gondolkodik, mit kellene tennie a jövőben. Ezt követően a US Opent sérülés miatt kihagyta, visszatérését a jövő héten kezdődő Wuhan Openen várták, neve még szerepel a versenyzők listáján.

Li Na nyerte az idei AusOpent Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Li az első ázsiai teniszező, aki egyéniben Grand Slam-tornát tudott nyerni. Kínában igazi hősnek számít, akit 2013-ban a Time magazin a száz legbefolyásosabb ember közé rangsorolt. Ő az egyik legjobban kereső női sportoló, a Forbes becslése szerint 2013 júniusa és 2014 júniusa között 23,6 millió dollárt keresett, a teniszpályán bezsebelt 5,6 millió dollár mellett fő szponzorai (többek között a Nike, a Rolex, a Samsung és a Mercedes) 18 millió dollárral támogatták.