Tipsarevicet kétszer műtötték jóindulatú daganattal

Janko Tipsarevic, tenisz
CHINA, Shanghai : Janko Tipsarevic of Serbia hits a return to Marcel Granollers of Spain in their first round match of the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 7, 2013. Granollers won the match 6-4, 6-4. AFP PHOTO/Peter PARKS
Vágólapra másolva!
Két éve még világranglista-nyolcadik volt, májusban már csak kerekesszékben tudott közlekedni Janko Tipsarevic. A szerb teniszezőt az elmúlt három hónapban kétszer is megműtötték, bal sarkáról jóindulatú daganatot távolítottak el. Nem tudni, mikor térhet vissza.

Két éve még a férfi tenisz-világranglista 8. helyén állt, jelenleg a 364. helyen rangsorolják Janko Tipsarevicet. A szerb teniszező tavaly októberben, Valenciában lépett pályára utoljára, akkor az első mérkőzésén vissza kellett lépnie sérülés miatt.

A játékos a szerb sajtónak elárulta az okot: bal sarkán jóindulatú daganatot (fibromatosis) találtak, és miután a kezelések semmilyen javulást nem eredményeztek, műtétre került sor.

Janko Tipsarevic tavaly októberben játszott utoljára Forrás: AFP/Peter Parks

"Májusban már annyira rossz állapotban voltam, hogy mankó segítségével vagy kerekesszékben tudtam csak közlekedni. Szerencsére a családom optimista hozzáállása és segítsége nagyon kellett, tudom, hogy ha visszatérek, akkor a pályán mentálisan erősebb leszek, mint korábban valaha" - mondta Tipsarevic.

Az első műtét ugyan sikerült, de mire ismét járhatott volna, a heg mellett egy új tumor jelent meg, így három hónap alatt másodszor is meg kellett operálni.

"Hiszem, hogy ezúttal minden rendben lesz. A legnehezebb dolog, amikor a sportoló nem tudja, mikor lesz újra a pályán. El sem tudom mondani, hogy mennyire hiányzik a tenisz" - tette hozzá.