Mayweather veretlensége lesz a tét Las Vegasban

Floyd Mayweather Jr., Marcos Maidana, boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : LAS VEGAS, NV - MAY 03: (L-R) Floyd Mayweather Jr. throws a left at Marcos Maidana during their WBC/WBA welterweight unification fight at the MGM Grand Garden Arena on May 3, 2014 in Las Vegas, Nevada. Mayweather took Maidana's title with a majority-decision victory. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legnagyobb bokszolója, Floyd Mayweather Jr. magyar idő szerint vasárnap hajnalban 47. profi mérkőzésén az argentin Marcos Rene Maidana ellen lép szorítóba a Las Vegas-i MGM Grandben. A tét a Bokszvilágtanács (WBC) és a Bokszvilágszövetség (WBA) váltósúlyú, illetve a WBC kisközépsúlyú öve, illetve Mayweather hibátlan mérlegének megóvása lesz.

Az amerikai bokszoló, Floyd Mayweather Jr. félelmetes teljesítményt nyújt profiként, Atlanta olimpiai bronzérmese 1996 októbere óta minden meccsét megnyerte, pedig olyan klasszisok ellen lépett ringbe, mint Ricky Hatton, Oscar De La Hoya, Juan Manuel Marquez vagy Shane Mosley. Ráadásul öt különböző súlycsoportban - nagypehelysúlyban, könnyűsúlyban, kisváltósúlyban, váltósúlyban és nagyváltósúlyban - is világbajnoki címet szerzett.

A felek május 3-án egyszer már megmérkőztek egymással, akkor Mayweather 117-111, 116-112 és 114-114-es pontozással nyert, de Maidana erőteljesen kritizálta a bírók teljesítményét.

"Az lesz a különbség a mostani és az előző meccs között, hogy Maidana sokkal jobban el lesz verve. Floyd sokkal jobban fogja presszionálni. Ezúttal jobb teljesítménnyel fog előjönni, mint legutóbb" - idézte a Profiboksz.hu Roger Mayweathert, Floyd Mayweather nagybátyját és segédedzőjét.

Májusban Mayweather pontozással verte Maidanát Forrás: Origo

A bokszoló korábban már kijelentette, még három mérkőzésre van szerződése, a mostani csata mellett jövő májusban és szeptemberben lépne még ringbe. Két napja még Manny Pacquiao karrierét is egyengető Bob Arum, úgy nyilatkozott, hogy a háttérben már komoly tárgyalások folynak nem egy, hanem mindjárt két találkozóról Fülöp-szigeteki klasszis és Mayweather között, de a veretlen amerikai ökölvívó egyértelműen tagadta a híreszteléseket.

A Las Vegas-i mérlegelés egyébként sikeres volt, a résztvevők gond nélkül hozták az előírt súlyhatárt (147 font), így gyakorlatilag az utolsó akadály is elhárult a gála elől. Mayweather 146,5 fontos (66,4 kg) súllyal, míg Maidana 146 fonttal (66,2kg) a kategória határán belül mérlegelt. A mérkőzést (és az azt megelőző felvezető programot) a Sport1 csatorna vasárnap hajnalban, 2 órától élőben közvetíti.