Vágólapra másolva!
Idő előtt fejeződött be Caroline Wozniacki és Peng Suaj elődöntője a US Openen.

A 10. helyen kiemelt Wozniacki rövidítésben nyerte az első szettet, a másodikban pedig brékelőnyben 4:3-ra vezetett, amikor Peng a combját kezdte fájlalni, úgy tűnt, görcsöt kapott.

Az orvos bejött a pályára, és hosszasan ápolták a kínait, aki megpróbálta folytatni a játékot, de aztán összecsuklott, és végül sírva feladta a meccset. Wozniacki próbálta vigasztalni az ellenfelét, akinek ez volt pályafutása első Grand Slam-elődöntője egyesben, és aki végül kerekes székben hagyta el a pályát.

"Nem volt jó azt látni, hogy összeesett a pályán. A tenisz csodálatos dolog, de az egészség sokkal fontosabb. Amikor másodszor is összeesett úgy voltam vele, hogy ez nagyon nincs rendben, és azért mentem át hozzá, hogy meggyőződjek az állapotáról. Tudtam, hogy fiatalon volt egy szívműtétje, úgyhogy el tudom képzelni, hogy emiatt is aggódott" - nyilatkozta a meccs után Wozniacki.

0:44-nél látható, hogy ért véget a meccs:

A másik elődöntőben nem volt dráma, Serena Williams érvényesítette a papírformát, és mindössze négy játékot veszítve győzte le az orosz Jekatyerina Makarovát. A döntő előtt Williams lehet nyugodtabb, aki kilenc meccsből nyolcat nyert Wozniacki ellen, idén Montrealban és Cincinnatiben is legyőzte, igaz, mindkétszer három játszmában.

női elődöntők:
Wozniacki (dán) - Peng Suaj (kínai) 7:6, 4:3-nál Peng feladta
S. Williams (amerikai) - Makarova (orosz) 6:1, 6:3