Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre kikapott a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta olimpiai ezüstérmes kajaknégyes a szegedi Európa- és világbajnoki válogatón.

A győri és vasasos kajakosokból összeállított kvartettet edzőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin másik egysége, Schenk Áron, Szalai Tamás, Kucsera Gábor és Kugler Attila győzte le.

"Szalai Tamásék kamikaze pályát mentek" – mondta a futam után Fábiánné Rozsnyói Katalin. "Örülök neki, hogy az olimpiai ezüstérmes négyesnek van itthon ellenfele, Kammereréknek a mostani válogatón más számokban kell bizonyítaniuk ahhoz, hogy kijussanak az Európa-bajnokságra, ehhez pedig fel kell kötni a gatyát."

Tóth, Paumann és Kammerer Forrás: MTI/Kovács Tamás

Tóth Dávid az Origónak azt mondta, ennél csak jobban tudnak teljesíteni, így bizakodó a következő válogató előtt. "Nem mentünk jó pályát, de ha már megvertek bennünket, annak azért örülök, jhogy a csapattársaink tették ezt."

A szegedi Európa- és világbajnoki válogatón pénteken négy, szombaton kilenc, vasárnap pedig tíz döntőt rendeznek. A győztesek Eb-indulók lesznek, míg az augusztusi, moszkvai világbajnokságra azok az egységek utazhatnak majd, amelyek két válogatót nyernek.