Vágólapra másolva!
A 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps súlyproblémái miatt kezdett el ismét úszni, és olyannyira hiányzott neki a medence világa, hogy két évvel visszavonulása után újra versenyen indul. A végső cél a riói olimpia lehet.

Utoljára a 2012-es londoni olimpia 4x100-as vegyes váltójában versenyzett Michael Phelps, aki akkor pályafutása 18. olimpiai aranyát szerezte. A visszavonulást követően azonban nem találta a helyét, elmondása szerint 14 kg-ot hízott, így elsősorban súlyproblémái miatt kezdett el ismét úszni.

Olyannyira hiányzott neki, hogy nemcsak a felesleges dolgozta le magáról, de ismét komoly edzésbe kezdett, és 628 nap után vissza is tér. Az arizonai Mesában rendezendő Grand Prix-n először 100 pillangón indul.

"Azért úszom, mert ezt akarom csinálni, senki se kényszerített a visszatérésre" - nyilatkozta. Edzője, Bob Bowman szerint sokkal boldogabban edz, mint egykoron.

Phelps nem aggódik amiatt, hogy eddigi nimbuszát lerombolja egy esetleges gyengébb teljesítménnyel. "Nem érdekel, mert a saját döntésem volt a visszatérés. Élvezem az úszást, szeretek medencében lenni és versenyezni. Hogy ott leszek-e Rióban, nem tudom, de az biztos, hogy ha a legmagasabb szinten akarok versenyezni, akkor már idén nyáron készen kell állnom" - mondta.