Vágólapra másolva!

Perel az agysérülést szenvedő bokszoló családja

Százmillió dolláros (közel 23 milliárd forintos) kártérítési pert indított New York Állam Sportbizottsága ellen a novemberben súlyos sérüléseket szerző bokszoló, Magomed Abdusalamov családja.

Mike Perez ősszel súlyos verést mért az orosz Abdusalamovra a Medison Square Gardenben rendezett nehézsúlyú bokszmeccsen. Abdusalamov állkapcsa eltört, ám a meccset csak pontozással vesztette el. A találkozó után egy sürgősségi műtéttel vérrögöt távolítottak el az agyából, majd mesterséges kómában tartották heteken át.

A család azt állítja, a tragédia megelőzhető lett volna, ha az ellenőrök időben közbelépnek, és megakadályozzák, hogy Perez ilyen mértékű veresben részesítse, továbbá ha megfelelő orvosi ellátásban részesült volna a mérkőzés után.

Nathan Lewkovitz, Abdusalamov korábbi promotere kifejtette: "A meghallgatásokon előkerült újabbnál újabb bizonyítékok tudatában előre látható volt, hogy per lesz az ügyből. Ebben a tragikus szituációban sajnos más lehetőségük nem maradt. Sok pénzért perelnek, és csak reménykedhetnek, hogy ennek akár töredékét is megkapják. Úgy gondolom, Abdusalamov valószínűleg egész hátralévő életében ápolásra szorul majd."

Abdusalamovot jelenleg a West Haverstraw-i Helen Hayes kórházban ápoljak, ahol nemrég koponya helyreállító műtétet hajtottak végre rajta. Az állapotáról annyit tudunk csupán, hogy annak ellenére, hogy ébren van, sem beszelni, sem mozogni nem képes rendesen. A kezelése eddig több, mint 700 000 dollárba került, amit a család képtelen finanszírozni.

Profiboksz, Origo