Vágólapra másolva!
A férfiaké után a nők üldözéses csapatversenyét is a hollandok nyerték meg a szocsi téli olimpián, melyen ez volt a sportág záróeseménye.

A hollandok már az előcsatározások során is minden ellenfelüket könnyedén győzték le, a szombati A döntőben aztán a lengyelek sem tudták megszorítani őket. A Marrit Leenstra, Jorien Ter Mors, Ireen Wüst hármas 2:58.05 perces olimpiai csúccsal nyerte meg a finálét. Wüst összesen öt érmet, két aranyat és három ezüstöt nyert Szocsiban. A bronzérmet az oroszok szerezték meg, akik a B döntőben a japánoknál bizonyultak gyorsabbnak.

gyorskorcsolya, női üldözéses csapatverseny:
1. Hollandia (Marrit Leenstra, Jorien Ter Mors, Ireen Wüst, Lotte van Beek)
2. Lengyelország (Katarzyna Bachleda-Curus, Natalia Czerwonka,
Katarzyna Wozniak, Luiza Zlotkowska)
3. Oroszország (Olga Graf, Jekatyerina Lobiseva, Jekatyerina Sihova, Julija Szkokova)

az A döntőben:
Hollandia 2:58.05 perc - Lengyelország 3:05.55 perc

A férfiaknál a Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Koen Verweij összeállítású trió már a pénteki elődöntőből is nagyszerű, 3:40.79 perces idővel jutott be a szombati A döntőbe, ahol a dél-koreai csapat volt az ellenfele. Az aranyéremről döntő futamban aztán a hollandok még gyorsabbak tudtak lenni, s 3:37.71 perces olimpiai rekorddal szerezték meg az első helyet. A bronzérem a B döntőben a címvédő kanadaiakat legyőző lengyeleké lett.

A hollandok így gyorskorcsolyában a tizenkét számból nyolcat megnyertek, és összesen huszonhárom érmet szereztek. Korábban egyetlen ország sem tudott nyolc aranyat nyerni egy sportágban a téli olimpián.

gyorskorcsolya, férfi üldözéses csapatverseny:
1. Hollandia (Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Koen Verweij)
2. Koreai Köztársaság (Ju Hjong Jun, Kim Csol Min, Li Szeung Hun)
3. Lengyelország (Zbigniew Brodka, Konrad Niedzwiedzki, Jan Szymanski)

az A döntőben:
Hollandia 3:37.71 perc - Koreai Köztársaság 3:40.85 perc