Vágólapra másolva!
A kanadai Marielle Thompson szerezte meg az aranyérmet honfitársa, Kelsey Serwa előtt a női síakrobaták krossz számában a szocsi téli olimpián.

A negyedik helyen a szám nagy esélyese, a magyar származású Ophelie David végzett. Az 1994-es lillehammeri olimpián alpesi sízésben még magyar színekben indult, Rácz Ofélia néven, de helyezetlenül zárt. Később sportágat váltott, és a 2000-es években a síkrossz kiemelkedő klasszisává vált.

A 37 éves hatszoros világbajnok Vancouverbe is favoritként érkezett, de egy bukás miatt csak kilencedik lett. Szocsiban magabiztos versenyzéssel menetelt a legjobb négyet felvonultató döntőbe, de ott ezúttal sem tudott nyerni. A hajrához közeledve a harmadik helyen állva bukott.

David édesapja Rácz János 1964-ben Tokióban az olimpián szerepelt a magyar kosárlabda-válogatottal.

A látványos pénteki verseny során a pálya mellett a köd is nehezítette az indulók dolgát, s szinte minden futamban történt bukás. A legijesztőbb balesetet a német Anna Wörner szenvedte el a negyeddöntőben. Hatalmas bukása után percekig ápolták a mozdulatlanul fekvő sízőt, akit végül hordágyon vittek kórházba. Az első diagnózis szerint Wörnernek a jobb térde sérült meg.

Múlt szombaton Marija Komisszarova orosz síakrobata szenvedett hátcsigolyatörést ennek a számnak az edzésén.

Síakrobatika, női krossz:
1. Marielle Thompson (Kanada)
2. Kelsey Serwa (Kanada)
3. Anna Holmlund (Svédország)