Vágólapra másolva!
Szerdán nyolc számban osztanak aranyat Szocsiban, utolsóként Farkas Norbert is bemutatkozik a magyar küldöttségből, óriás-műlesiklásban.

A szerdai élő közvetítések

Az óriás-műlesiklás nagy esélyese, az összetett és a szakági világkupában is vezető osztrák Marcel Hirscher lesz. Rá elsősorban a francia Alexis Pinturault és az amerikai Ted Ligety lehet veszélyes.

A szerda ezzel együtt a sílövő Ole Einar Björndalen nagy napja lehet, a norvég csapat az egyértelmű favoritja ugyanis a vegyesváltók küzdelmének, s ha a papírforma érvényesül, a 40 éves biatlonista rekordot, rekordokat dönthet.

Bár még nem hirdették ki hivatalosan az összeállításokat, a norvég együttesben nagy valószínűséggel helyet kap Szocsi két aranyérmese, a sprintszámban győztes Björndalen, és a 15 kilométeres tömegrajtos viadal bajnoka, Emil Hegle Svendsen. A norvég váltóban egy harmadik olimpiai bajnok, Tora Berger is ott lehet, aki Vancouverben nyert, de Szocsiból is van már egy ezüstje a nők 10 kilométeres üldözéses versenyében.

Ilyen erős összeállítású négyese más nemzetnek nincsen, így Björndalennek ennél jobb alkalma nem lesz, hogy újabb sikerrel minden idők legeredményesebb téli olimpikonjává váljon. Jelenleg a korábbi sífutó Björn Dählie áll az örökranglista élén nyolc arannyal és négy ezüsttel. Ezt múlhatja felül a jelenleg hét arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal rendelkező Björndalen, aki dobogós helyezéssel is sporttörténelmet írna, ugyanis egyeduralkodóvá válna az érmek számát tekintve, mivel jelenleg a két norvég holtversenyben vezet 12-vel.

A sífutók klasszikus stílusú csapat sprintversenyében mindkét nemnél norvég-svéd párviadalra van kilátás, míg a női gyorskorcsolyázók 5000 méteres távján kivételesen nem holland sportoló számít az elsőszámú esélyesnek, ugyanis ebben az idényben az olimpiai címvédő cseh Martina Sablikova, illetve a német Claudia Pechstein szerepelt kiemelkedően a leghosszabb távon a világkupa-sorozatban.

Ezenkívül még érmeket osztanak a hódeszkásoknál párhuzamos óriás-műlesiklásban a férfiak és a nők között is, bobban a női ketteseknél (itt Lauryn Williams írhat sporttörténelmet), illetve a férfi jégkorongtornán immár az elődöntőbe jutás lesz a tét, a curlingeseknél pedig a fináléba kerülés dől el.

A szerdai program:

alpesi sí (1):
FÉRFI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS (FARKAS NORBERT) 8.00 és 11.30

bob (1):
Női kettes 3. futam 17.15
NŐI KETTES 4. FUTAM 18.23

curling, női elődöntő:
Kanada - Nagy-Britannia 11.00
Svédország-Svájc 11.00

férfi elődöntő:
Svédország - Nagy-Britannia 16.00
Kanada-Kína 16.00

gyorskorcsolya (1):
NŐI 5000 M 14.30

hódeszka (2):
férfi párhuzamos óriás-műlesiklás selejtező 6.15
női párhuzamos óriás-műlesiklás selejtező 7.15
férfi párhuzamos óriás-műlesiklás nyolcaddöntő 10.00
férfi párhuzamos óriás-műlesiklás negyeddöntő 10.24
férfi párhuzamos óriás-műlesiklás elődöntő 10.37
FÉRFI PÁRHUZAMOS ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS DÖNTŐ 10.44
női párhuzamos óriás-műlesiklás nyolcaddöntő 10.55
női párhuzamos óriás-műlesiklás negyeddöntő 11.19
női párhuzamos óriás-műlesiklás elődöntő 11.35
NŐI PÁRHUZAMOS ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS DÖNTŐ 11.43

jégkorong:
férfiak: negyeddöntők 9.00, 13.30 és 18.00

műkorcsolya:
női rövidprogram 16.00

sífutás (2):
női klasszikus stílusú csapatsprint elődöntő 10.15
férfi klasszikus stílusú csapatsprint elődöntő 11.06
NŐI KLASSZIKUS STÍLUSÚ CSAPATSPRINT DÖNTŐ 12.45
FÉRFI KLASSZIKUS STÍLUSÚ CSAPATSPRINT DÖNTŐ 13.15

sílövészet (1):
4X6/7,5 KM-ES VEGYESVÁLTÓ 15.30