A csehek elbántak a szlovákokkal

461427011 Czech Republic's Roman Cervenka (R) scores against Slovakia's goalkeeper Jan Laco during the Men's Ice Hockey Play-offs Czech Republic vs Slovakia at the Shayba Arena during the Sochi Winter Olympics on February 18, 2014.     AFP PHOTO / JONATHA
Czech Republic's Roman Cervenka (R) scores against Slovakia's goalkeeper Jan Laco during the Men's Ice Hockey Play-offs Czech Republic vs Slovakia at the Shayba Arena during the Sochi Winter Olympics on February 18, 2014. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Négy-nullra is vezetett a cseh válogatott Szlovákia ellen az olimpiai hokitorna rájátszásában, majd a szlovákok feljöttek 4-3-ra. Hiába, az utolsó gól a cseheké lett. A lettek valamivel simábban verték el Svájcot, a két győztes bejutott a legjobb nyolc közé.

férfi jégkorong, rájátszás a nyolc közé jutásért:
Csehország-Szlovákia 5-3 (3-0, 1-1, 1-2)
gól:
Cervenka 2, Hemsky, Krejci, Plekanec, illetve Hossa 2, Surovy

A cseh-szlovák rangadón a csehek az első harmadban 3-0-ra elhúztak, sőt, a másodikban már 4-0-ra is vezettek, az utolsó szakasz második felében mégis izgulniuk kellett, miután a szlovákok 4-3-ra felzárkóztak. Jaromir Jagrék végül 5-3-ra nyertek, és készülhetnek az amerikaiak elleni szerdai negyeddöntőre.

Lettország-Svájc 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
gól:
Darzins 2, Bartulis, illetve Pluss

A tavalyi vébén ezüstérmes svájciak veresége komoly meglepetés. A svájciak a csoportkörben az utolsó másodpercekben ütött góllal még 1-0-ra elverték a letteket, ám ezúttal gyorsan kétgólos hátrányba kerültek, és már csak futottak az eredmény után.

Korábban kedden Oroszország 4-0-ra verte Norvégiát, Szlovénia pedig pont ugyanennyire Ausztriát.

a szerdai negyeddöntők programja:
Svédország-Szlovénia 9.00
Finnország-Oroszország 13.30
Egyesült Államok-Csehország 18.00
Kanada-Lettország 18.00