Vágólapra másolva!
Az ónos esőben elesett, és fejsérülést szenvedett Széles Sándor, az olimpiai és világbajnok Gyurta Dániel edzője. Egyelőre kérdéses, elutazik-e a floridai edzőtáborba.

Szélest mentőautó szállította a János Kórházba, onnan pedig - vérző sebének ellátása után - megfigyelésre a Tétényi úti Szent Imre kórházba.

„Nagyot estem a járdán, koppant a fejem, de azonnal tudtam, hogy őrületesen nagy baj nem történhetett" – elevenítette fel a február 6-án történteket a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Széles Sándor. "A Jánosban összevarrták a sebemet, majd átszállítottak a Tétényi útra, ahol MRI-vizsgálatot végeztek el rajtam. Megkönnyebbültem, amikor elmondták, hogy belső sérülést nem szenvedtem, így este a saját lábamon távozhattam és térhettem vissza az otthonomba.”

Szeles másnap lement a tanítványai edzésére, ahol nem érezte túl jól magát, majd megkérte edzőkollégáját, a civilben orvos Verrasztó Zoltánt, hogy kezdje meg a varratok eltávolítását. Zuhanyzás közben azonban elkezdett szivárogni a vér a sebből, így Szeles másnap bement a budai Irgalmasrendi Kórházba, ahol egy szorítókötés, és egy jókora turbán került a fejére.

Az edző már jól érzi magát, de az UTE elnöke, Őze István, és a klub szakosztályvezetője, Gyurta Tamás azt tanácsolta neki, hogy ne utazzon el a versenyzőivel a válogatottak február 24-én kezdődő Fort Lauderdale-i háromhetes edzőtáborába.

„Azt kérték tőlem, hogy legyek óvatos és feleslegesen ne kockáztassak. Azzal biztattak, hogy három hétig ellesznek nélkülem a versenyzőim, munkatársaim, a 30 éve velem dolgozó Kovácshegyi Feri, és a szintén tapasztalt Virth Balázs, pedig jól boldogulnak majd az általam megírt edzésterveket követve. Ha pedig konzultációra lenne szükség, bármikor kapcsolatba léphetnek velem. Nem idegeskedem, mert az idén augusztusi berlini Európa-bajnokságtól még mindig nagyon sok idő választ el, ahol Dani ugyan nem akar mindent beleadni, de ahogy ismerem, nem valószínű, hogy visszafogja majd magát” - mondt Széles, aki az orvosokkal konzultálva dönt majd arról, elutazik-e Floridába.