Vágólapra másolva!
Balázs Tünde csíkszeredai gyorskorcsolyázó a jövőben magyar színekben folytatja pályafutását, értesült a Gazeta Sporturilor román sportnapilap.

"A megfelelő feltételek hiányában nem tudok teljesítményt elérni. A román korcsolyaszövetségtől semmiféle anyagi támogatást nem kaptam, mindössze mezt adtak a versenyek előtt, korcsolyáról szó se lehetett, azt is a csíkszeredai klubom biztosítja” - idézte Balázs Tündét a Gazeta Sporturilor.

A lap csütörtöki számában azt írta, a román ifjúsági és sportminisztérium tavaly felfüggesztette a korcsolyaszövetség finanszírozását, miután Adrian Ciobanu elnök saját bankszámlájára utalta a sportágnak folyósított összegeket.

A Kronika.ro portál szerint ország egyik legígéretesebb tehetségének tartott székelyföldi sportoló kis híján kvalifikálta magát a szocsi téli olimpiára, ám ez részben egy tavalyi, törökországi edzőtáborozás során elszenvedett sérülés miatt meghiúsult.

A Realitatea.net megjegyezte, hogy Románia a közeljövőben nagy problémák elé nézhet a sportolók távozása miatt, legutóbb a műkorcsolyázó Catalin Dumitrescu váltott és a jövőben német színekben folytatja pályafutását.