Vágólapra másolva!
Ha megnyeri a síakrobatika félcső számát, akkor Shaun White lehet az első olyan amerikai sportoló, aki zsinórban harmadik aranyát szerzi meg a téli olimpián. A 27 éves világklasszis Torinóban és Vancouverben sem talált legyőzőre, Szocsiban pedig a harmadik érmétől új inspirációt remél.

A leghíresebb snowboardos, Shaun White ugyan az edzésen kisebb csuklósérülést szenvedett, ám harmadszor is olimpia bajnok szeretne lenni félcsőben. A sportember a Weltnek adott interjúban azt mondta, számára újabb és újabb cél kell, ami inspirálja az élet minden területén.

"Szerintem nem meglepő, hogy Szocsiban aranyérmet akarok. De azt is tudom, hogy szeretnék ide még később visszatérni, zongorakoncertet adni, és oroszul énekelni" - jelentette ki a Bad Things nevű zenekarára célozva.

Shaun White Forrás: AFP/Michael Kappeler

Eddigi két olimpiai aranyérme ellenére nem érzi jogosnak, hogy egy lapon emlegessék Usain Bolttal vagy Michael Phelpsszel. "Nehéz is lenne összehasonlítani, hiszen teljesen más sportágakban értünk el sikereket. Viszont mindannyian ugyanolyan szenvedéllyel, mentalitással és sikeréhséggel rendelkezünk és keményen megdolgoztunk a győzelmeinkért."

Mindenki tőle várja a legnagyobb show-t és mutatványokat, de ezt nem érzi plusz nyomásnak. Nemcsak a pályán különc, de külsőleg is: Torinóban és Vancouverben még hosszú vörös hajjal nyert, most viszont megvált hajkoronájától.

"Tizenkét éves korom óta hosszú volt a hajam, eljött az idő a változtatásra. Azt gondolom, hogy rövid hajjal gyorsabb vagyok, mert alacsonyabb a légellenállás" - mondta nevetve.

Forrás: AFP/Michael Kappeler

Eddig tizenháromszor nyert X-Games Játékokat, kétszer olimpiát, de állítja, mindkettő ugyanolyan fontos a számára. Az olimpia azért különleges, mert csak négyévente van, ez teszi varázslatossá.
White nemcsak a történelem legsikeresebb snowboardosa, de egyben a leggazdagabb is. becslések szerint eddig több mint 20 millió dollárt keresett szponzorai és a pénzdíjak jóvoltából. Szocsiban is hallatta már a hangját: a játékok kezdete előtt két nappal visszalépett a hódeszkások slopestyle-versenyétől, mert túl veszélyesnek tartotta a pályát.