Vágólapra másolva!
Még mindig gépek tartják életben Lais Souza brazil síakrobatát, aki egy héttel az olimpia előtt szenvedett súlyos balesetet az egyesült államokbeli Park Cityben. Kezelőorvosa, Antonio Marttos szerint a sportoló az életéért harcol.

Január 29-én súlyos sérülése szenvedett Lais Souza, a brazilok síakrobatája, aki tornászként 2004-ben és 2008-ban szerepelt nyári olimpián, de idén a szocsi olimpián is rajthoz állhatott volna. A 25 éves versenyző az egyesült államokbeli Park Cityben bukott nagyot, akkor még azt írták a hírügynökségek, hogy ugyan sem karját, sem lábát nem tudja mozgatni és a légzését gépek segítik, de van esélye a felépülésre.

Kezelőorvosa, Antonio Marttos az AP hírügynökségnek szombaton azt mondta, a sportoló állapotában egyelőre semmilyen változás nem állt be

"Azt mondanám, hogy most az életéért harcol” - nyilatkozta Marttos. "A gerincsérülés miatt lebénult, még mindig gépek segítségével eszik és lélegzik. Ha képes lenne az önálló lélegzésre, az nagy lépést jelentene számára az életminősége szempontjából.”

Az orvos hozzátette, a hasonló balesetek kilencven százaléka halállal végződik: "Ő viszont fiatal és erős, ezért sokkal jobbak a túlélési esélyei."