Ian Thorpe-ot az utcán találták meg

ian thorpe
Ian Thorpe egy sajtótájékoztatón 2012 júliusában, Londonban
Vágólapra másolva!
A rendőrség az utcáról szállította kórházba a korábban ötszörös olimpiai bajnok úszót, Ian Thorpe-ot.

A Sydney Morning Herald azt írja, a korábbi úszóklasszist hétfőn hajnalban zavart állapotban találták meg Sydneyben a szülei házától nem messze levő utcán, egy autó közelében.

A múlt héten az a hír jelent meg az ausztrál sajtóban, hogy Thorpe-ot egy klinikán kezelik depressziója és alkoholizmusa miatt. Más hírek szerint viszont azért volt kórházban, mert ráesett a vállára, és meg is kellett műteni.

A menedzsere egyiket sem erősítette meg, de a hétfői hírt már igen. James Erskine azt mondta, Thorpe-ot először egy kórházba vitték, majd onnan átszállították egy rehabilitációs intézménybe.

"Nem fogyasztott alkoholt, a vállára szedett fájdalomcsillapító és az antidepresszánsok voltak benne" – mondta a menedzser. "Meg volt zavarodva, és egy autóba akart beszállni, amiről azt hitte, hogy a barátjáé."

Ian Thorpe visszatérés helyett egyre távolabb korábbi önmagától Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Tavaly kiadott önéletrajzában a fénykorában Thorpedónak becézett úszó bevallotta, még a családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval.

Az ötszörös olimpiai bajnok Thorpe 2006-ban vonult vissza, majd 2012-ben megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott bekerülni a londoni olimpiára utazó csapatba. Ezután a tavalyi világbajnokságot és az idei Nemzetközösségi Játékokat tűzte ki célul, de sérülése megakadályozta a felkészülésben.

Thorpe decemberben karácsonyra hazatért a svájci edzőközpontjából, azóta a szüleinél lakik Sydneyben.