Vágólapra másolva!
Második próbálkozásra mar nem hibázott, és felült a WBO kisváltósúlyú trónjára Ruszlan Provodnyikov. Az orosz a vasárnap hajnalban megrendezett profiboksz-találkozón 10 menetet adott a címvédő Mike Alvaradónak és győzelmével első ízben csatolhatott világbajnoki övet a derekára.

Mint arra számítani lehetett, Provodnyikov rögtön támadólag lépett fel és elkezdte üldözni a verekedéstől kissé tartózkodó, ígéretéhez híven vívásra berendezkedő Alvaradót. Az amerikai hiába mozgott sokat, ellenfele így is elérte a bombáival, és szépen lassan elkezdte lebontani a világbajnokot, írta a Profiboksz.hu portál.

Az első igazán komoly ütésváltásra a 3. menetig kellett várni, de úgy tűnt Provodnyikov megállíthatatlan. Igaz, a 7. menetben az ő jobb szemöldöke is felszakadt, de ez nem akadályozta meg a további nyomulásban és a 8. menetben két alkalommal is padlóra küldte az erősen elfogyó Alvaradót.

Forrás: AFP/Getty Images/Doug Pensigner

Innentől kezdve csak idő kérdése volt a befejezés, mivel szinte minden tiszta találat nehéz helyzetbe hozta az amerikait. A 10. menet végen ismét betalált az orosz és csak a gong mentette meg Alvaradót az újabb leütéstől.

A harmincpercnyi verés annyira megviselte a világbajnokot, hogy ülve maradt a szünetet követően és a 11. menet előtt a sarokban feladta a küzdelmet.