Vágólapra másolva!
Roger Federer számított rá, hogy a 2013-as teniszidény nem tartogat számára sok sikert, ugyanakkor jövőre szeretne ismét nagyot alkotni.

"A tavalyi igen kemény szezon volt a londoni olimpiával együtt, és felkészültem rá, hogy az idei év haloványabb lesz. A következő idénytől viszont sokat várok, hiszen nem kell sok világranglista-pontot megvédenem" - mondta a 32 esztendős svájci játékos, aki jelenleg csak a hetedik a világranglistán, így még attól is tartania kell, hogy lemarad az ez évi - november 4. és 10. között Londonban rendezendő - ATP-világbajnokságról, amire 2001 óta nem volt példa.

A 17-szeres Grand Slam-győztes sztár a héten Sanghajban versenyez, és itt kellene olyan eredményt elérnie, amivel biztosítaná helyét a szezonzáró csúcsviadalra.

Federer idén nagy tornán nem volt finalista, egyedül az alacsonyabban rangsorolt hallei viadalt tudta megnyerni. A GS-tornák közül Ausztráliában elődöntős, a Roland Garroson negyeddöntős volt, Wimbledonban - címvédőként - már a második körben búcsúzott, a US Openen pedig nyolcaddöntőig jutott.