Vágólapra másolva!
Viktorija Azarenka két és félórás csatában legyőzte a világelső Serena Williamset a cincinnati keménypályás tenisztorna női döntőjében.

Williams simán nyerte az első szettet 6:2-re, de Azarenka egy szintén 6:2-es játszmával válaszolt. A döntés így a harmadik szettre maradt, amely a lehető legkiélezettebb volt, csak rövidítésben dőlt el, amelyet 8-6-ra nyert meg a fehérorosz.

Azarenka így tizenötödik egymás elleni meccsükből a harmadikat húzta be. Williams pedig továbbra sem tudta kipipálni a cincinnati tornát, hiába az 54 tornagyőzelem, az egyik legrangosabb verseny megnyerése rajta maradt a teendők és a jövőbeli kihívások listáján.

eredmények, döntő:
Azarenka (fehérorosz, 2.) - S. Williams (amerikai, 1.) 2:6, 6:2, 7:6 (8-6)

A szabadkártyával induló amerikai Mardy Fish az orosz Jevgenyij Donszkoj legyőzésével bejutott a 32 közé az észak-karolinai Winston-Salemben zajló 575 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tornán.

eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Fish (amerikai) - Donszkoj (orosz) 6:3, 3:6, 6:1
Garcia-López (spanyol) - Zemlja (szlovén) 6:1, 4:6, 6:1
Bogomolov (orosz) - Hanescu (román) 6:3, 6:4
Haase (holland) - Mannarino (francia) 6:3, 6:3
Lu (tajvani) - Bogaerts (belga) 6:1, 6:1

A hetedik helyen kiemelt német Sabine Lisicki bejutott a nyolcaddöntőbe a 690 ezer dollár összdíjazású, keménypályás New Haven-i női versenyen. A viadalon indul Marosi Katalin is, aki párosban az amerikai Megan Moulton-Levy oldalán szerepel. Első ellenfelük az Alexandra Dulgheru, Jaroszlava Svedova román, kazah kettős lesz.

eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Lisicki (német, 7.) - Mladenovic (francia) 7:5, 6:1