Vágólapra másolva!
Három távon várhatóan 1200-1300 kerekes indul majd vasárnap a 13. Bükk-maraton hegyikerékpáros versenyen, melyre az Egeres-völgy Sport Fesztivál keretében kerül sor.

A négyállomásos Top Maraton Mountain Bike-sorozat két futama után az összetettet a felnőtt férfiak hosszú távján a korábbi bajnok Buruczki Szilárd, női középtávon pedig a címvédő Dósa Eszter vezeti. Buruczki a román bajnok Robert Dobai Joltvinschivel is összecsaphat.

"A verseny határainkon túl is népszerű, a hazai élvonal mellett több országból, Szlovákiából, Ausztriából, Romániából, Csehországból is neveztek korábban a Bükk-maratonra, idén is várok külföldieket, az idei román maratonbajnok Robert Dobai Joltvinschi is leadta nevezését" - mondta Nagy Ádám, a szervező Nagy SE vezetője, hozzátéve, hogy az Egeres-völgyben a versenyközpont épül, a pályakijelölés a 37 kilométeres rövid távra, az 58-as középre és a 93 kilométeres hosszú távra folyamatban van.

A Bükk-maraton előtti szombaton 5 és 13 kilométeren rendezik a III. Egeres-völgy Terepfutást, az utánpótlás-korúaknak kiírt Titán-kupa kerékpáros versenyt, kísérőrendezvényként természetjáró túra és koncert várja a résztvevőket.

A Bükk-maratont vasárnap 9.30-tól távonként indítják.