Vágólapra másolva!
Mindkét magyar úszó továbbjutott az elődöntőbe a 200 méteres női pillangó szerda délelőtti selejtezőjében a barcelonai vizes világbajnokságon. Cseh László a legjobb idővel lépett tovább 200 vegyesen.

A magyarok közül szerdán elsőként Jakabos Zsuzsanna ugrott vízbe, és a legjobbjától kevéssel elmaradva, 2:07,87 perccel második lett a futamában 200 pillangón.

A következő előfutamban Hosszú Katinka végig fölényesen vezetett, ám a hazai közönség által támogatott Mireia Belmonte Garcia a legvégén lehajrázta.

Hosszú így is idei legjobbját úszta 2:07,51-gyel, és másodikként lépett az elődöntőbe, Jakabos pedig a hetedik helyen.

A kétszeres világbajnok Hosszú mosolyogva sétált át a vegyeszónán, és csak annyit mondott, hogy erősen kellett kezdenie, a végére kissé elfáradt, de az idejét rendben levőnek találta. Jakabos Zsuzsanna megcélozta a csütörtöki döntőt: "Örülök az időmnek, azt hittem, hogy rosszabbat fogok úszni. Ezek szerint jó állapotban vagyok, de azt tudom, hogy a nyolcba jutáshoz még rá kell tennem egy lapáttal."

Férfi 200 vegyesen Cseh László idei legjobbját jócskán megjavítva 1:57,70-nel nyerte a harmadik futamot, és ezzel a legjobb időt úszta a délelőtti selejtezőkben. Mögötte a japán Hagino Koszuke úszta a második legjobb időt (1:57,73), az ötszörös olimpiai bajnok Ryan Lochte ötödikként (1:58,46) lépett tovább.

"Érzésre nem volt rossz, de még dinamikusabban kell úsznom" - összegzett az MTI tudósítójának Cseh László. "Ma este a döntőhöz csipkednem kell magam, ott pedig még ennél is több kell majd, mert nagyon erős a mezőny."

Takács Krisztián 100 gyorson 45,70 másodperccel a 24. időt érte el, így nem jutott tovább. "Fő számom, az 50 gyors előtt biztató az időm, hiszen ötven másodpercen belül délelőtt még sohasem úsztam" - mondta Takács.