Vágólapra másolva!
Cseh László jókat viccelődött Ryan Lochte-val, Hosszú Katinka nem tudja, mit csináljon a szabad délelőttjével, Jakabos Zsuzsannának pedig fájt, de jólesett az úszás a barcelonai világbajnokság szerda esti programjában.

Cseh László a 200 vegyes középdöntőjéből a harmadik idővel jutott a fináléba, és bár nem volt maradéktalanul elégedett, jókedvűen nyilatkozott: "Nem volt rossz, de amikor mellúszásban elmennek mellettem, az nem esik túl jól. Úgy szeretném, hogy pillangón és háton elmegyek, mellen növelem az előnyömet, gyorson pedig kiengedek a végén, de ezt sajnos nem tudom megcsinálni. Ryannel beszélgettünk előtte, azt mondta, hogy ússzunk lazán, hát mondom neked lehet, hogy laza lesz. Aztán ő mondta, hogy inkább aludna, mert öreg már ehhez, mondtam neki, hogy akkor maradjon itt, majd elmesélem, hogy mi volt. Aztán mellen jól elment mellettem, ez volt neki a laza úszás" - utalt Cseh arra, hogy az amerikai Ryan Lochte simán megelőzte őt a futamban.

Cseh nem örült, de jókedvű volt Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Hosszú Katinka szintén a harmadik legjobb idővel finalista 200 pillangón. A 200 vegyes világbajnoka szerint vannak még tartalékai. "Délelőtt kicsit fáradtnak éreztem magam, most sokkal jobb volt, és érzem is, hogy van még bennem. A harmadik ötvenen egy kicsit rápihentem az utolsó ötvenre. Csütörtökön délelőtt nem úszom sehol, így egy kicsit pihenek, nem tudom, hogy mit fogok csinálni a szabad délelőttömmel, ilyen még nem volt. A döntő nagyon szoros lesz. Tavaly az olimpián ebben a számban a kilencedik voltam, és a sanghaji vébén sem kerültem a döntőbe, szóval most boldog vagyok ezzel az eredménnyel."

Jakabos Zsuzsanna ugyanebben a számban hatodikként finalista. "A végén egy kicsit fájt, de ahhoz képest, hogy 200 pillangó, jólesett. Remélem, hogy ennél csütörtökön még jobb lesz. Nem tudom, hogy a többiek mennyit fognak javulni, de az nem is az én dolgom" - nyilatkozta Jakabos.