Vágólapra másolva!
A barcelonai úszóvilágbajnokságról hazaküldött Széles Sándor a Kossuth Rádiónak kedd este úgy nyilatkozott, hogy egy közös döntés eredmény volt az, hogy hazautazott, mert úgy tűnt, gyomorfekélye, ami miatt tavasszal már kezelték, kiújul.

Elmondása szerint a főtitkár javasolta számára, hogy Magyarországon, saját orvosával vizsgáltassa ki magát. "Voltam a kórházban, de nem kellett befeküdnöm, vért vettek, csináltak ultrahangos vizsgálatokat - mondta a szakember. - Nem vagyok a halálomon, de elfogadtam a döntést, mert Gyurta Daniék és két edzőkollégám is ezt javasolta."

Szélessel kapcsolatban korábban Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt nyilatkozta: "Emberek vagyunk, tudjuk, hogy mi a gond vele. Azt hittük, hogy megoldódott, de sajnos nem". Széles erről azt mondta, nem esett jól neki Gyárfás mondata.

"Nyilván az alkoholra gondol, de legyen alkohol vagy betegség, ez intim szféra, nem korrekt Gyárfás Tamástól, hogy erről beszél. Elküldhetem a zárójelentést, húsvétkor vérző nyombélfekély miatt kerültem kórházba öt napra" - nyilatkozta Széles a Nemzeti Sportnak.

Olimpiai és kétszeres világbajnok tanítványával kapcsolatban a mesteredző elmondta, hogy az ő távollétén nem fog múlni a sikeres szereplése. "Azt tudni kell, hogy verseny előtti utolsó két napban már nem történik semmi, a sportoló azt csinál, amit akar" - nyilatkozta Széles, hozzátéve, hogy kollégái ott vannak Barcelonában.

Gyurta csütörtökön kezdi meg szereplését a vb-n, s ha sikerrel veszi az előfutamot és az elődöntőt 200 mellen, akkor pénteken szerepelhet a fináléban.