Vágólapra másolva!
Rossz egészségi állapota miatt hazaküldték a barcelonai vizes világbajnokságról Széles Sándort, Risztov Éva és Gyurta Dániel edzőjét - tájékoztatta az Origót Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

"Szabó Tünde főtitkár értesített, hogy Széles Sanyi bajban van, segíteni kell rajta, és úgy ítéli meg, hogy jobb lenne, ha hazamenne, amivel én egyetértettem. Az első az egészsége, nincs az a siker, ami ezt fölülírná" - kezdte Gyárfás Tamás az Origónak a barcelonai vébé helyszínén. Az uszodai hírek szerint a mesteredző régóta alkoholgondokkal küzd, az elnök úgy fogalmazott, hogy ezúttal is a "szokásos problémák vannak vele. Ki kell gyógyítani".

Széles Sándor rosszul lett Barcelonában, Gyárfás Tamásék hazaküldték Forrás: MTI/Rosta Tibor

"Én egy másik szálláson lakom, de ahogy hallottam, amikor ez történt, Sanyi nem volt abban az állapotban, hogy tudja értékelni a fejleményeket. Az eset vasárnap késő este történt, azóta már otthon van, javult az állapota, és úgy tudom, hogy a kollégáknak azt mondta, hogy hazaküldtük. Egyetértek ezzel, de nyomatékosítom, hogy ez nem ellene történt, hanem érte. Nem kellett a szobája, nem spórolásból küldtük haza, hanem azért, hogy segítsük őt, és bízom abban, hogy mielőbb egészségesen viszontlátjuk őt."

Gyárfás elárulta: az elején felmerült, hogy az lesz a hivatalos verzió, hogy vírusos influenzája van, ezért kellett hazamennie. "Úgy döntöttem, hogy ezt nem mondhatjuk, abszurd lenne megtéveszteni a közvéleményt. Emberek vagyunk, tudjuk, hogy mi a gond vele. Azt hittük, hogy megoldódott, de sajnos nem."

"Voltam a kórházban, de nem kellett befeküdnöm, vért vettek, csináltak ultrahangos vizsgálatokat - mondta Gyurta Dániel edzője. "Nem vagyok a halálomon, de elfogadtam a döntést, mert Gyurta Daniék és két edzőkollégám is ezt javasolta."

Gyurta Dániel csütörtökön kezdi meg szereplését a vébén, és ha sikerrel veszi az előfutamot és az elődöntőt 200 mellen, akkor pénteken szerepelhet a fináléban.

"Azt tudni kell, hogy verseny előtti utolsó két napban már nem történik semmi, a sportoló azt csinál, amit akar" - nyilatkozta a tréner, hozzátéve, hogy kollégái ott vannak Barcelonában.