Vágólapra másolva!
Két meglepő vereséget is elszenvedett az elmúlt hetekben Roger Federer: Wimbledonban Szergij Sztahovszki, Hamburgban Federico Delbonis győzte le. Ma már nem számít favoritnak egy Grand Slam-tornán a svájci klasszis, de nem adja fel. Federer a Marca című lapnak nyilatkozott.

"Rafának vagy nekem nem életbevágó, hogy másodikok vagy ötödikek vagyunk-e a világranglistán. Ami életbevágó, az az első hely, ahol mindketten álltunk is korábban. Favoritnak lenni sem fontos, csak az, hogy hiszünk-e a győzelemben" - mondta Federer a spanyol lapnak.

A tizenhétszeres GS-győztes negyedik kiemeltként utazik majd a US Openre. "Rafa ötödik kiemeltként vágott neki a Roland Garrosnak és Wimbledonnak is (az előbbit megnyerte, az utóbbin kiesett az első körben - a szerk.). Ha jól játszol, mindenkit meg kell verned."

A mostanában kibontakozó Andy Murray, Novak Djokovic rivalizálásról elmondta: nem hasonlítaná az ő Nadal elleni csatájához.

"Sosem lesz olyan rivalizálás, mint a miénk. Még Björn Borg és John McEnroe közt sem volt olyan, pedig ők elég eltérő személyiségek. Murray és Djokovic nagyon hasonlóak, Rafa és én viszont szöges ellentétei vagyunk egymásnak, ezt imádják a rajongók. Nem ért véget a párbajunk, biztos vagyok abban, hogy visszatér, nekem hiányzik."

Federernek hiányzik Nadal Forrás: AFP/Tom Lovelock

Federer 2009-et nevezte a nagy évének: "2005-ben 81 meccset nyertem, és csak négyet vesztettem el. 2003-ban először nyertem Wimbledont, és megnyertem a vébét. De 2009-ben sikerült végre győznöm a Roland Garroson, a 14. GS-trófeámmal beállítottam Pete Sampras rekordját, Wimbledonban pedig meg is előztem. Közben pedig már várandós volt a feleségem az ikrekkel."