Vágólapra másolva!
Összességében rentábilis lehet a 2021-es úszó-, műugró- és vízilabda-világbajnokság, amelyet a nemzetközi szövetség (FINA) múlt pénteki döntése nyomán Budapest és Balatonfüred rendezhet - mondta a Napi Gazdaságnak Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke.

Gyárfás Tamás a lapnak azt mondta: úgy látja, a mostani állás szerint nem lehet eltérő jegyárakat kínálni a magyar nézőknek, márpedig az úszás a 3-4. legnézettebb sporteseménynek számít az olimpia, a foci-vb-k után, az atlétikával versenyezve. "Londonban az olimpián 125-450 fontba került egy-egy belépő az úszóstadionba, az itthoni közönség számára azonban elérhetetlen lenne a 40 ezer forintos alsó jegyár is" - nyilatkozta. A MÚSZ elnöke arról is beszélt, hogy a vb több tízezer vendéget hozhat Magyarországra.

A napilap keddi számában azt írja: a nemzetközi szövetség a 2015-ben Kazanyban sorra kerülő világbajnokságtól kezdődően a felnőtt-vb-t rendező városnak adja az öregfiúk-, a Masters-világbajnokság rendezési jogát is.

Tavaly Riccionéban 14,6 ezer versenyző állt rajthoz, közel 40 ezer segítővel és családtaggal, akik szállásukat és fogyasztásukat maguk fizették.