Társoldalunk:

Legyőzték a Kovács, Janics párost a válogatón

2013.07.19. 10:15

Az ebben a számban kétszeres olimpiai bajnok, tavaly, Londonban ezüstérmes Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó nagy csatában kikapott pénteken délelőtt a Szabó Gabriella, Zur-Fazekas Krisztina kettőstől a kajakpárosok 500 méteres küzdelmében a Szegeden zajló második válogatóversenyen, így e két egység között úgynevezett szétlövésre kerül majd sor a duisburgi világbajnokságon való részvétel jogáért.

    

A mindössze három párost felvonultató döntő - Kárász Anna és Vad Ninetta hajója lett a harmadik - óriási csatát hozott: a júniusi, portugáliai Európa-bajnokságról lemaradt, négyesben egyformán olimpiai bajnok Szabó és Zur-Fazekas mindössze 25 századmásodperccel előzte meg a Kovács, Douchev-Janics kettőst.

Storcz Botond szövetségi kapitány azt mondta: még egyeztetnie kell a szétlövés időpontjáról, de szerinte erre vasárnap kerülhet sor.

A szakember a nőknél a májusi és a mostani válogató egyes és páros teljesítményei alapján állítja majd össze a vb-n induló négyest, az Eb-n a Kárász, Kozák Danuta, Kovács és Douchev-Janics alkotta egység nyert. Az év fő versenyére augusztus 29. és szeptember 1. között kerül sor a németországi Duisburgban.

Pénteken további nyolc, a szombati zárónapon pedig tíz döntőt rendeznek a Maty-éri válogatóversenyen.

női K-2, 500 m:
1. Szabó Gabriella, Zur-Fazekas Krisztina (G4S-Honvéd, Graboplast-Győr) 1:39.701 perc   
2. Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa (G4S-Honvéd, Graboplast-Győr) 1:39.953  
3. Vad Ninetta, Kárász Anna (KSI, EDF Démász-Szeged) 1:41.747  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK