Vágólapra másolva!
Az orosz Gyenyisz Lebegyev brutális nagy verést kapott a Bokszvilágszövetség (WBA) május 17-i, cirkálósúlyú világbajnoki címmérkőzésén, az orosz ökölvívót a panamai Guillermo Jones a 11. menetben ütötte ki. Lebegyev akkori menedzsere szerint egyszerűen nem fejezhették be előbb a mérkőzést.

Az oroszországi találkozón Lebegyev brutális sérüléseket szedett össze, a szakma nem is értette, miért kellett a 11. menetig engedni a mérkőzést, hiszen ezzel veszélyeztették a bokszoló egészségét is.

Az összecsapás után szárnyra kaptak szóbeszédek, hogy bizonyos, jelenleg még ismeretlen illetők fizikai kényszert alkalmazva nem engedték a ringorvosnak, hogy leléptesse az orosz bunyóst.

Forrás: AFP/Ria Novosti/Grigoriy Sisoev

Lebegyev - azóta kirúgott - egykori menedzsere megerősítette a híreszteléseket: "Valósággal sokkolt, mikor először olvastam erről. Azonnal rá is kérdeztem a ringorvosnál, hogy mi az igazság ebből, és megerősítette a dolgokat. Egyszerűen megakadályozták, hogy véget vessen a meccsnek.

Jelenleg is vizsgáljuk a körülményeket az üggyel kapcsolatban, hónap végén körülbelül pedig be is jelentjük, hogy mire jutottunk" - idézte Vlagyimir Hrjunovot a Profiboksz.hu portál.