Vágólapra másolva!
A cselgáncsozó Joó Abigél nyerte a kazanyi Universiade első magyar aranyérmét.

A 78 kg-os súlycsoportban induló Joó az első körben görög ellenfelet ejtett ki, a negyeddöntőben a koreai Parkot, az elődöntőben a japán Mami Umekit búcsúztatta.

A Szent István Egyetem hallgatója, a kétszeres Európa-bajnok, olimpiai 5. helyezett, a világranglistán második magyar klasszis a döntőben ipponnal legyőzte a francia Malongát. Ez az Universiádék történetének 110. magyar aranyérme.

Joó aranya után megszületett az első ezüst is, a szintén dzsúdós Bor Barna második lett a+100 kg-os súlycsoportban. A világ- és Európa-bajnoki második paksi dzsúdós - a Pécsi Tudományegyetem hallgatója - a döntőben intésekkel kapott ki a dél-koreai Gu Dzsam Csótól.

A magyar cselgáncsozó - aki a 2009-es belgrádi Universiádén bronzérmet nyert - az első fordulóban türkmén ellenfelet vert meg, a másodikban a mongol Enkhjargalt, a negyeddöntőben az egyiptomi Elsayedet, a négy között pedig a kirgiz Krakoveckijt győzte le. Bor az Universiadék történetének 89. magyar ezüstérmét szerezte.

Cirjenics Miklós a második körben búcsúzott a 100 kilogrammosok súlycsoportjában. Az egyetlen magyar ökölvívó, Tóth László három menetben vereséget szenvedett grúz Jaba Kositasvilitől a nyolc közé jutásért rendezett meccsen.