Vágólapra másolva!
Andy Murray hihetetlen mérkőzésen, kétszettes hátrányból felállva ötjátszmás drámai csatában jutott be Fernando Verdasco ellen a wimbledoni nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe. Ellenfele a 24. helyen kiemelt lengyel Jerzy Janowicz lesz.

A második helyen kiemelt, hazai közönségkedvenc, Andy Murray sok hibát vétett az első két játszmában, Verdasco így 6:4, 6:3-as előnyre tett szert. A brit teniszező nagyon dühös volt önmagára, és a második szett elvesztését követően úgy ült le a székében, hogy a tévében is hallható volt, ahogy azt üvölti: "Mi a f *** van? Mi a f ***t csinálsz?"

Andy Murray Forrás: AFP/ADRIAN DENNIS

A BBC kommentátora bocsánatot is kért a nézőktől, hozzátéve, abszolút megérti Murray csalódottságát.

A brit - aki tavaly Roger Federertől kapott ki a fináléban, ám a londoni olimpiai döntőjében visszavágott a svájci világklasszisnak - azonban feltámadt, és elképesztően nagyot küzdve két 6:1, 6:4-es szettel egyenlített, majd az utolsó játszmában 5:5-nél, a lehető legjobbkor vette el Verdasco adogatását, és végül 3 óra 27 perc alatt nyert.

Alex Ferguson és Nemanja Vidic is Murraynek szurkolt Forrás: AFP/ADRIAN DENNIS

Murray ezzel sorozatban ötödször jutott a legjobb négy közé az All England Tennis Clubban.

A 24. helyen kiemelt lengyel Jerzy Janowicz három szettben nyert honfitársa, Lukasz Kubot ellen. A 22 éves, lodzi születésű játékos - aki tavaly éppen itt, az All England Tennis Clubban robbant be a köztudatba azzal, hogy a selejtezőből indulva a harmadik fordulóig jutott - magabiztos játékkal, 2 óra 7 perc alatt győzött.

Eredmények, negyeddöntő, férfiak:
Janowicz (lengyel, 24.) - Kubot (lengyel) 7:5, 6:4, 6:4
Murray (brit, 2.) - Verdasco (spanyol) 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5