Vágólapra másolva!
Hosszas huzavona után aláírták a szerződést a Vlagyimir Klicsko és Alekszander Povetkin meccsére - írja a Profiboksz.hu. A nehézsúlyú bokszcsúcsot október 5-én rendezik Moszkvában, összesen négy világbajnoki cím lesz a tét.

Sok szakértő szerint a profik között mind a 26 meccsét győztesen megvívó Povetkin lehet az, aki megtörheti a Klicsko testvérek hegemóniáját, de az elmúlt években kétszer is kútba esett a két klasszis összecsapása: Povetkin először sérülés, másodszor emocionális és felkészülési problémák miatt lépett vissza a lehetőségtől.

Noha a WBA ezúttal kötelezte ukrán szuperbajnokát, hogy kiálljon a rendes világbajnok Povetkinnel, a megegyezés nagyon nyögvenyelősen jött össze, a két menedzsment elképzelése számos részletben különbözött, de végül sikerült elsimítani a feszültségeket. Klicsko, aki az IBF, az IBO és WBO címét kockára teszi, örömmel fogadta, hogy végül létrejön a találkozó: "Nagyon örülök, hogy tető alá hoztuk ezt a mérkőzést. Két olimpiai bajnok csatája lesz ez, amit a rajongók világszerte várnak. Ez az összecsapás a nehézsúly legjobbjai között zajlik majd, az pedig külön öröm számomra, hogy Moszkvában bokszolunk, hiszen így számos orosz és ukrán rajongó a helyszínen tekintheti meg az eseményt. A légkör tehát mindenképpen adott lesz egy nagyon izgalmas gálához."

Klicsko végre az igazi Povetkinnel is szembenézhet Forrás: AFP/Boris Rössler