Vágólapra másolva!
Egyesben egyik címvédő sincs már versenyben az angol nyílt teniszbajnokságon, mert Roger Federer korai búcsúja után Serena Williams is kiesett. Az amerikai világelső a döntő szettben 3:0-ra vezetett, onnan kapott ki a német Sabine Lisickitől.

Murray csak kicsit izzadt meg

Serena Williams sorozatban 34 győzelem után a wimbledoni tenisztorna nyolcaddöntőjében szenvedett vereséget, az amerikai klasszist Sabine Lisicki állította meg. Pedig a címvédő eddig remekelt, az első fordulóban 6:1, 6:3-ra verte a luxemburgi Mandy Minellát, majd a francia Caroline Garcia (6:3, 6:2) és a japán Date-Krumm Kimiko (6:2, 6:0) ellen is simán nyert.

A hétfői mérkőzésen azonban a német nagyon simán 6:2-re hozta az első szettet, Serena egy 6:1-es válaszcsapással egyenlített, és a döntő szettben is vezetett 3:0-ra és 4:2-re. Ekkor Lisicki elvette az adogatását, egyenlített, majd újabb brékkel már a győzelemért szerválhatott.

Ugyan Serena bréklabdáig jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel, így Lisicki végül 6:4-re hozta a harmadik játszmát, és továbbjutott.

Serena Williams, miután kiesett a Sabine Lisicki elleni meccsen Wimbledonban Forrás: AFP/Carl Court

Ez azt jelenti, hogy Serena nem tudta utolérni nővérét, aki 71 győzelmet aratott eddig pályafutása során Wimbledonban - Serena hetvennél jár -, a listát két amerikai, Martina Navratilova (120) és Chris Evert (96) vezeti, 74 sikerrel a német Steffi Graf a harmadik.

"Valószínűleg nem lehetnék ennél csalódottabb. Azt hiszem, egy már megnyert meccset buktam el. Eredményesen játszottam, de valamiért letértem a jó útról. Ha úgy folytatom, ahogy a második szettben játszottam, más lett volna a végeredmény" - nyilatkozta Serena Williams.

"Még mindig remegek, annyira boldog vagyok" - lelkendezett Lisicki,, aki a negyeddöntőben az észt Kaia Kanepi ellen játszik majd. "Serena nagyon jól játszott, nagyon kemény ellenfél. Elmondhatatlanul jó érzés, hogy sikerült nyernem. Mindent beleadtam, amit tudtam, minden egyes pontért megküzdöttem."

A viadal egyik meglepetésembere, a Puerto Ricó-i Monica Puig három szettben kikapott az amerikai Sloane Stephenstől. A 19 éves karibi játékos így is pályafutása legnagyobb sikerét érte el, a három hete befejeződött Roland Garroson ugyanis a harmadik fordulóig jutott.

Eredmények, női egyes, 4. forduló:
Lisicki (német, 23.) - S. Williams (amerikai, 1.) 6:2, 1:6, 6:4
Kanepi (észt) - Robson (brit) 7:6, 7:5
Li Na (kínai, 6.) - Vinci (olasz, 11.) 6:2, 6:0
Kvitová (cseh, 8.) - Suárez-Navarro (spanyol, 19.) 7:6, 6:3
Flipkens (belga, 20.) - Pennetta (olasz) 7:6, 6:3
A. Radwanska (lengyel, 4.) - Pironkova (bolgár) 4:6, 6:3, 6:3
Bartoli (francia, 15.) - Knapp (olasz) 6:2, 6:3
Stephens (amerikai, 17.) - Puig (Puerto Ricó-i) 4:6, 7:5, 6:1

A negyeddöntő párosítása:
Lisicki - Kanepi
A. Radwanska - Li
Stephens - Bartoli
Kvitova - Flipkens

Marosi Katalin oldalán a svéd Johan Brunströmmel bejutott hétfőn a vegyes páros nyolcaddöntőjébe. A verseny honlapja szerint Marosiék 1 óra 8 perc alatt, két játszmában győzték le a 12. helyen kiemelt Frantisek Cermak, Lucie Hradecka cseh duót. A magyar, svéd kettős a 16 között a hetedikként rangsorolt Rohan Bopanna, Csie Cseng indiai, kínai párossal találkozik.

Eredmény, vegyes páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Marosi, Brunström (magyar, svéd) - Cermak, Hradecka (cseh, 12.) 7:6 (7-3), 6:3