Vágólapra másolva!
Szántó Imre ökölvívó mesteredző közölte a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségével és a Magyar Olimpia Bizottsággal, hogy nem folytatja tovább a válogatottnál szakmai munkát, és szakít vasárnap zárult minszki Európa-bajnokságon bronzérmes tanítványával, az ittasan és jogosítvány nélkül karambolozó Harcsa Zoltánnal is.

Szántó Imre bizalomvesztés miatt szakít olimpiai ötödik, Eb-bronzérmes tanítványával, Harcsa Zoltánnal, s a jelenlegi sportági vezetés regnálása alatt befejezi a válogatottnál végzett munkáját.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a mesteredző döntését hivatalosan tudatta a Magyar Olimpia Bizottsággal, valamint a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségével is.

Harcsa Zoltán és Szántó Imre az Eb előtt még együtt készült Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács István egykori mestere már régóta érlelte magában a döntést, de nem akarta veszélyeztetni az Európa-bajnokság sikerességét azzal, hogy előtte távozik.

A konfliktust Szántó elmondása szerint az okozta, hogy Harcsa Zoltán ittasan, jogosítvány nélkül, más autójával balesetet okozott, és bár az edző sportolói ösztöndíj-megvonást javasolt szankcióként, ezt a hazai szakszövetség elnöksége megvétózta. A mesteredző úgy vélte, ezzel tekintélye és hitele gyengül a versenyzővel szemben, és kijelentette, ezzel az elnökséggel és Csötönyi Sándor elnökkel nem tud tovább együtt dolgozni.