Vágólapra másolva!
A hétvégén a kubai Erislandy Lara ellen lépett ringbe Los Angelesben a mexikói Alfredo Angulo, aki hiába padlóztatta kétszer is a riválisát, a 10. menetben kifordult, a mérkőzésvezető pedig leléptette őt, mivel az arca teljesen eltorzult.

Angulo arca a beszedett ütések hatására horrorisztikusan feldagadt, valószínűnek tűnt, hogy a szemüregénél csonttörés következett be, a mérkőzésvezető pedig gyaníthatóan a mexikói bunyós egészségét akarta védeni - írja a Profiboksz.hu.

A bíró a kifordulásból arra következtethetett, hogy a versenyző nem akarja folytatni a találkozót, aki szerint erről szó sem volt. Angulo állítja, Lara a hüvelykujját a szemébe nyomta, noha a lassításokból kiderül, hogy csakis tiszta találatok érkeztek az érintett részre.

"Soha nem adom fel! Egyszerűen csak szólni akartam Virgil Hunternek (Angulo edzője - a szerk.), hogy a szemem kétszeresére dagadt, ezért fordultam meg. A bíró anélkül állította meg a meccset, hogy ténylegesen felülvizsgálta volna a helyzetet, vagy legalább rám számolt volna. Egy szabályos ütés nem okoz ekkora kárt, Lara nagyon mocskosan küzdött" - nyilatkozta a bokszoló, aki pályafutása 25 meccséből 18-at KO-val nyert meg, és háromszor kapott ki.

A nagyváltósúlyú Angulo úgy érzi, TKO-s veresége ellenére a stílusával sikerült meggyőznie a kételkedőket és elnyerte sokak rajongását és tiszteletét. A meccs után a 30 éves bunyóst kórházba szállították, ám menedzsere szerint ott nem végezték el rajta a megfelelő vizsgálatokat, sem röntgennek, sem MRI-nek nem vetették alá. "A ring mellett helyet foglaló plasztikai sebész azt mondta, hogy szerinte nemhogy eltört, hanem egyenesen szilánkokra esett az arcának a sérült része. Csak az időnket vesztegettük, még csak meg sem nézték őt rendesen. Ennek ellenére, szerencsére van rá esélyünk, hogy mégsincs törés. Nem akarunk tiltakozni, továbblépünk. A felesége szerint mára már jobban néz ki Alfredo szeme, bár természetesen duzzadt és sebes továbbra is."

A győztes, szintén 30 éves Lara mérlege a diadalt követően 18 győzelem (ebből 11 KO), két döntetlent és egy vereség.