Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok kajaknégyes hajóba bekerült Kárász Anna jó választás lehet, mivel eddig remekül teljesít, és a többiek is jól tudnak együtt dolgozni az egyik legnagyobb magyar kajakreménységgel.

A válogató után a négyesből kikerült Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina, előbbi helyét Kárász Anna, utóbbiét pedig Douchev-Janics Natasa vette át a portugáliai Európa-bajnokság előtt. A fiatal Kárász Anna vezérevezősként lapátol a hajóban, mögött Janicson kívül olyan klasszisok eveznek, mint Kovács Katalin és Kozák Danuta.

„Azt nem mondom, hogy nincs benne izgalom, gondolom, nagy az elvárás a többiektől, és én szeretnék is megfelelni ebben a szerepben" – fogalmazott Kárász Anna.

Kárász Anna (elől) itt még Vad Ninettával párosozott Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Anna számára ez nagy feladat, és kéri, igényli, hogy segítsünk neki abban milyen csapást adjon, milyen ütemben evezzünk" - kezdte a kétszeres olimpiai bajnok Kozák. "Természetesen nincs egyforma technika, így más az, amit Gabitól, és más az, amit Annától látok, kapok, érzek, de nagyon jól le tudom követni őt, szerintem mindenki jól megtalálta a helyét ebben az egységben."

A négyest felkészítő edző, Csipes Ferenc így nyilatkozott: "A csütörtöki edzésen az időjárási körülményekhez képest nagyon jó időt mentek a lányok. Úgy látom, mindenki jól érzi magát ebben az egységben, és Annát nagyon jól le tudják követni a többiek. Bár fiatal versenyző Anna, nincs annyira elveszve ebben a hajóban, egyrészt már egy teljes Európa-bajnoki felkészülést végigcsinált velünk, és nagyon sokat edzett Natasával, vagyis nem a Marsról érkezett közénk. Hogy milyen eredményre lesznek képesek a csajok az Eb-n? Ha a száz százalékot ki tudják adni magukból, akkor akár a győzelem sem elképzelhetetlen, de egy bombaformában lévő német egységgel szemben, kétlem, hogy lesz ilyen, nehéz dolguk lesz."