Vágólapra másolva!
Szepesi Nikolettben nagyot csalódott, Bacsa Istvánt és Turi Györgyöt pedig ártatlannak tartja a volt úszónő és a szexuális zaklatással vádolt masszőr egyesületének egyik edzője. 

„Nem hiszem el, amit Szepesi Nikolett állít, és nem is vagyok kíváncsi a vádaskodására” – mondta az Origónak Pecsics Zsuzsanna, aki 1997 óta dolgozik a korábban Spartacus, nyolc éve pedig Kőbánya SC néven működő egyesületnél. Itt úszott Szepesi Nikolett, aki azt állítja, hogy a Kicsi bácsi néven ismert masszőr, Bacsa István 13 éves korában szexuálisan zaklatta. A Blikk a héten két másik úszónőt is idézett név nélkül, akik alátámasztották Szepesi szavait, az egyikük azt írta, hogy ő is áldozatává vált Kicsi bácsinak, miként Bacsa unokahúga is arról számolt be, hogy közel harminc éve, tizenkét éves korában molesztálta őt a most 83 éves masszőr.

A volt úszónők arról is beszéltek, hogy ők és a szüleik hiába szóltak a zaklatásról a Cár néven emlegetett Turi György vezetőedzőnek, semmi sem történt.

Pecsics Zsuzsanna szerint felháborító, hogy több évtizede tisztességesen dolgozó edzőket így meg lehet vádolni.

„Egy gyúrásnál csak két ember van ott, így igazolni úgysem lehet ezeket a vádakat. Ez egyébként is egy intim tevékenység, egy olajos kezelésnél meg is csúszhat a masszőr keze, azt is el tudom képzelni, hogy ezt egy 12-13 éves kislány félreérti. De ha tényleg egy ilyen borzasztó élmény ér valakit, akkor biztos, hogy legközelebb nem menne vissza, vagy szól az esetről az edzőjének. Tételezzük fel, hogy valóban több lánnyal megtörtént, amit állítanak, akkor viszont nem tudom elképzelni, hogy létezik olyan edző, aki egy ilyen súlyos panasznak nem néz utána. Ismerem a kollégáimat, és egyik sem olyan ember, aki eltussolna egy ilyen ügyet” – mondta az edzőnő, aki Bacsa Istvánt „nagyon aranyos, barátkozós” embernek, és nagyon jó szakembernek ismerte. Mivel a masszőr számos versenyzővel dolgozott más sportágakból is, Pecsics életszerűtlennek tartja, hogy mindezidáig nem derült volna ki, ha tényleg molesztálta volna a lányokat.

Szepesi könyvét nem olvasta, de amit hallott belőle, az mélyen felháborítja. „Nem azt mondom, hogy egyes történeteknek nincs igazságtartalma, de mocsok módon csúsztat, filmbéli jeleneteket mos össze a saját élményeivel.” Példának hozta fel Szepesinek azt az állítását, hogy Turi György egyszer mások előtt félrehúzta a fürdőruháját, hogy közszemlére tegye a borotválkozási szokásait.

„Szörnyű, hogy egy ilyen légbőlkapott történet alapján most szinte meghurcolnak egy edzőt, mindenféle ellenőrzés és bizonyíték nélkül kiírják a nevét, mint valami gyilkosnak" - mondta Pecsis. "Pedig Nikolettet minden hülyesége ellenére nagyon szerettem. Egyszerű volt, mint a facsipesz, de nagyon őszinte, nem vágta át és nem támadta hátba az embereket. Nagyot csalódtam benne.”

Pazár Sándor, a Spartacus elnöke az Origónak azt mondta, hozzá nem jutott vissza semmilyen információ arról, hogy a masszőr molesztálta volna az úszókat.

"Az úszókkal nem voltam kapcsolatban, csak Turi Györggyel, ő volt Kiss László után a megbízott vezetőedző, úgy is mondhatnám, hogy élet-halál ura. Abból, amit az újságokban lehet olvasni, az derül ki, hogy Turi tudott a dologról, elég baj az, hogy ő nem értesített erről, mivel ő tehetett volna javaslatot arra, hogy kirúgjuk a masszőrt, vagy induljon eljárás ellene. Ha valaki megállíthatta volna a folyamatot, az ő volt. Sajnálatos ez a történet, de annyi haszna talán van, hogy felhívja a figyelmet a jelenségre, és talán jobban oda fognak figyelni ezentúl" - mondta Pazár.