Vágólapra másolva!
Tizenhárom éve a magyar kajak-kenu válogatott tagja Douchev-Janics Natasa, aki a hétvégi válogatót versenyen három számban is győzni tudott, de az fáj neki, hogy K1 500-on az olimpiai bajnok Kozák Danuta mögött csak második lett.

Remekül sikerült Douchev-Janics Natasának a hétvégi, idei első válogatóverseny, a háromszoros olimpiai bajnok a szegedi Maty-éren megrendezett viadalon három számban (K1 200, K2 200, K2 500) is győzni tudott, a kajak egyesek 500 méteres távján pedig az olimpiai bajnok Kozák Danuta mögött a második helyen ért célba.

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy már 13 éve a magyar válogatottban szerepelhetek" - nyilatkozta Janics az M1 Ma reggel című műsorában, ahol elmondta, sajnos kevés időt tölthet a lányával, aki a jelenlegi, szolnoki edzőtáborban nem lehet vele.

"Nem jó érzés kikapni, szerencsére nem sokszor történt meg velem" - mondta a K1 500-as vereségre célozva. "Rájöttem, hogy nem lehet mindig nyerni, de persze mindig fáj, ha az ember második."

Janics - aki hónapokig a szerbekkel készült, ám végül meggondolva magát mégis a magyar színeket választotta - örül, hogy mindenkivel jó a kapcsolata, de úgy nyilatkozott, a múlt mindig benne fog maradni annak ellenére, hogy elmondása szerint "sportolóként kötelességünk elfelejteni a múltat."