Vágólapra másolva!
Ernests Gulbis éles kirohanást intézett a teniszben uralkodó légkör ellen. A lett teniszező Roger Federertől származtatja a finomkodó nyilatkozatok elterjedését, és legszívesebben a profi bokszból merítene a sportág imidzsének megújulásához.

"Borzasztóan hiányolom a mai teniszből a karaktereket" - fogalmazott a világranglista 40. helyezettje. "Tisztelem Rogert, Rafát, Novakot és Murrayt, de számomra rendkívül unalmasak."

Gulbis elmondta, minden sportágban szívesen nézi az interjúkat, de a teniszben már jó ideje hanyagolja ezeket. "Vicc, ami itt folyik. Federer kezdte ezt a divatot, mint a svájci úriember tökéletes megtestesítője. Ismétlem, tisztelem őt, de teljesen kész vagyok, hogy a fiatal játékosok őt próbálják meg utánozni."

A lett arról beszélt, ismer olyan teniszezőt, aki seggfejnek tartja az ellenfeleit, és rossz látni, amikor színészkedik. "A pályán megy a háború, aztán a pálya mellett eltűnnek a problémák. Én ezzel szemben nem törődöm az imidzsemmel, és meg sem próbálok kedvesnek látszani."

Gulbis a profi bokszban megszokott interjúkat látná legszívesebben a teniszben. "Lehet hogy azok a srácok nem a legragyogóbb elmék a földön, de ők legalább megadják azt, ami kell a népnek: háborút, vért és érzelmeket. Mindez hiányzik a teniszből, ahol minden tiszta és fehér, udvarias kézfogásokkal és kedves megjegyzésekkel. Közben a szurkolók törött ütőket és üvöltéseket szeretnének a pályára."