Vágólapra másolva!
Alekszander Povetkin, a Bokszvilágszervezet (WBA) nehézsúlyú világbajnoka a harmadik menetben KO-val győzött lengyel Andrzej Wawrzyk ellen a péntek esti, moszkvai viadalon, így gyakorlatilag biztossá vált, hogy legközelebb Vlagyimir Klicsko ellen léphet szorítóba.

Péntek este Moszkvában lépett szorítóba Alekszander Povetkin, a WBA nehézsúlyú világbajnoka, aki a hozzá hasonlóan veretlen, lengyel Andrzej Wawrzyk ellen nem bízta a véletlenre a dolgokat, már a második menet elején leütötte a kihívót egy nagy jobbkezes ütéssel. A következő felvonásban újabb két padlózás következett, ami a találkozó végét is jelentette egyben, írja a Profiboksz.hu.

Ezzel a gyors győzelemmel gyakorlatilag biztossá vált, hogy valamikor augusztus végén vagy szeptember elején összejön a várva-várt Vlagyimir Klicsko elleni összecsapás, amit várhatóan szintén Moszkvában rendeznek meg.

Szintén a moszkvai gálán lépett ringbe az orosz Gyenisz Lebegyev, aki a WBA cirkálósúlyú övéért kiírt találkozón Guillermo Jones ellen bokszolt.

A csata fantasztikus küzdelmet hozott, Jones kezdett jobban, ráadásul Lebegyev jobb szeme már a nyitó felvonásban csúnyán megsérült. A következő menetekben Lebegyev volt az agresszívabb, de Jones sem adta könnyen a bőrét és a mérkőzés utolsó harmadára átvette a kezdeményezést.

A 9-10. menet környékére Lebegyev szeme már borzalmas állapotban volt, a legtöbb esetben ilyenkor már rég leállítják a küzdelmet, azonban itt hagyták a helyi versenyzőt tovább bokszolni.

A mérkőzés azonban nem ment végig, mivel a pontozólapokon vezető Lebegyev a 11. felvonásban padlóra került, ami a találkozó végével volt egyenlő, így Guillermo Jones nyerte a meccset KO-val.