Vágólapra másolva!
Továbbra is őrzi veretlenségét az amerikai Floyd Mayweather Jr., aki vasárnap hajnalban rendkívül könnyed, pontozásos győzelmet aratott honfitársa, Robert Guerrero felett, ezzel megszerezte a Boksz Világtanács váltósúlyú világbajnoki címét.

A Las Vegas-i MGM Grandben rendezett összecsapáson a 35 éves Mayweather sikere egy pillanatig nem forgott veszélyben, a nézők ugyanakkor többször is nemtetszésüknek adtak hangot, hogy nem támad eleget. Ennek ellenére így is simán diadalmaskodott, miután mindhárom pontozó 117-11 arányban őt látta jobbnak.

Mayweather a meccs után elmondta, KO-t szeretett volna, de megsérült a jobb keze, így be kellett érnie pontozásos győzelemmel. Mayweather legutóbb napra pontosan egy évvel ezelőtt bokszolt, és hatalmas csatában, egyhangú pontozással nyert a Puerto Ricó-i Miguel Cotto ellen, megszerezve a Boksz Világszövetség (WBA) nagyváltósúlyú világbajnoki övét.

Forrás: AFP/John Gurzinski
Mayweather (jobbra) KO-t szeretett volna, de megsérült a jobb keze

Azóta már a börtönt is megjárta, ugyanis két hónapot töltött rács mögött családon belüli erőszak miatt. Az immáron 44. győzelménél járó sportoló mostani sikerével 32 millió dollárt keresett, és várhatóan szeptember első hétvégéjén lép ringbe ismét, de ellenfele egyelőre nem ismert.

Elkenjük a száját ennek az asszonyverőnek - Guerrero legyőzné Mayweatherthttp://www.origo.hu/sport/boksz/20130502-elkenjuk-a-szajat-ennek-az-asszonyveronek-guerrero-legyozne-mayweathert.html