Vágólapra másolva!
Nem irigyeljük Vlagyimir Klicsko következő ellenfelét, Francesco Pianetát aki egy mérés szerint olyan erejű pofonoknak néz elébe, mintha egy Trabant esne a fejére.

Május 4-én Francesco Pianeta ellen teszi kockára világbajnoki címeit Vlagyimir Klicsko, aki lassan kilenc éve nem talált legyőzőre a nehézsúlyúak között.

A mannheimi összecsapás előtt az ukrán bunyós egy tesztbábun mérte le, mekkora pofonokra is számíthat a veretlen - huszonnyolc győzelem és egy döntetlen a mérlege -, de igencsak ismeretlen Pianeta.

Az erődemonstráció során Klicsko jobbegyenese nagyjából 700 kilogrammot "nyomott", ami a Bild híre szerint felérne azzal, ha egy Trabant esne a fejünkre, vagy felöklelne bennünket egy jól megtermett bika.

A fiatalabbik Klicsko egyébként kilenc sparringpartnert fogyasztott el, és több mint 140 menetet kesztyűzött felkészülése során, ennek ellenére nem becsüli le kihívóját, mint mondja, Pianeta már túl van a legnagyobb ellenfelén, utalva az olasz-német sportoló rák elleni sikeres küzdelmére.

A szombati meccs összesen négy szervezet, a WBA, a WBO, az IBF és az IBO nehézsúlyú vb-címéért zajlik majd.